Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Νίκος Νικολόπουλος για το Πολυνομοσχέδιο ...Ο βερμπαλισμός και ο λεκτικός ναρκισσισμός του Αντιπροέδρου προκαλούν πια τους πολίτες


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:




«Η Κυβέρνηση σπατάλησε δύο χρόνια χωρίς να ασχοληθεί με τις παθογένειες του Δημόσιου Τομέα, που δημιούργησε και συντήρησε το ΠΑΣΟΚ εδώ και τρείς δεκαετίες.

Σήμερα, εσπευσμένα κάτω από την πίεση της Τρόικα, χωρίς καθόλου διαβούλευση, με Συνοπτικές Κοινοβουλευτικές διαδικασίες, χωρίς μελέτη και τεκμηρίωση, με μόνο υποστηρικτικό εργαλείο μια μελέτη του ΟΟΣΑ, επιχειρεί μια σαρωτική επέμβαση στο Κράτος, που διαλύει τον οργανωτικό ιστό της Δημόσιας διοίκησης.

 Σκορπίζει αξίες, προσόντα, αξιοπρέπεια.

Προσαρμόζει ένα βαθμολόγιο στις απαιτήσεις της γενιάς των υπαλλήλων ΄81 -΄88, που παίρνουν τη μερίδα του λέοντος στο νέο Βαθμολόγιο. Αυτοί και μόνο αυτοί θα επιλεγούν Προϊστάμενοι και Διευθυντές.

Ο κομματισμός στην αποθέωσή του.

Η ακατάσχετη ωραιοποίηση που επιχείρησε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κος Βενιζέλος, ο χειμαρρώδης αντιπερισπασμός, ακόμη και οι παραδοχές του για βλαπτική αντιμετώπιση των προσοντούχων δημοσίων υπαλλήλων και οι διαρκείς υποσχέσεις για τροποποίηση μέχρι την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου δεν μπορούν να κρύψουν τη μεγαλύτερη επιχείρηση κομματικής χειραγώγησης του Δημόσιου Τομέα που έγινε ποτέ.

Το Πολυνομοσχέδιο φτωχαίνει απότομα και αναίτια, εκατομμύρια εργαζόμενων και συνταξιούχων μέσα από ένα ισοπεδωτικό και  άδικο Μισθολόγιο.

Υλοποιεί μαζικές απολύσεις μέσα από τη λεγόμενη Εργασιακή Εφεδρεία και τολμά να τη συγκρίνει με εκείνη που προτείνει η Νέα Δημοκρατία που δεν προβλέπει απολύσεις και εξασφαλίζει το βασικό μισθό και όχι το 60% αυτό που προβλέπει η Πασοκική Εφεδρεία.

Επαίρεται για τα εύσημα της Τρόικα και κατηγορεί τη Νέα  Δημοκρατία γιατί δεν είναι αρεστή σε αυτήν.

Στα εισοδήματα της φτώχειας η Ασυγκράτητη Μνημονιακή Κυβέρνηση επιβάλλει φόρους.

Φόρους στους φτωχούς, στους πολύτεκνους στα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Τέλος η ουσιαστική κατάργηση των Κλαδικών Συμβάσεων για δυο χρόνια δεν προσφέρει θέσεις εργασίας στους άνεργους.

Η κατάργηση της Ευνοϊκότερης Σύμβασης είναι βόμβα στα θεμέλια  της ΕΓΣΣΕ.

Το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας δεν κερδίζεται με μειώσεις μισθών.

Απαιτεί προσαρμογές στις νέες τεχνολογίες, επενδύσεις στην ποιότητα και την καινοτομία και γενναία μείωση του μη μισθολογικού κόστους, όπως η Νέα Δημοκρατία με επιμονή προτείνει.

Ο βερμπαλισμός και ο λεκτικός ναρκισσισμός του Αντιπροέδρου προκαλούν πια τους πολίτες και υπονομεύουν την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει η χώρα για να αποφύγει τα χειρότερα».