Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Συνεχίζεται η διαδικασία της Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ της Γραμματείας Προγράμματος και του αρμόδιου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για την Προστασία του Πολίτη.

Η ομάδα εργασίας της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε στους βασικούς άξονες πολιτικής στον Τομέα της Προστασίας του Πολίτη τους οποίους κατέθεσε προς έγκριση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα η ομάδα εργασίας:

·         Επεσήμανε το ασταθές περιβάλλον και τη νέα εγκληματικότητα της σημερινής εποχής που λόγω της κυβερνητικής ανεπάρκειας δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στον πολίτη.

·         Πρότεινε ένα ολοκληρωμένο νέο Δόγμα Εσωτερικής Ασφάλειας που θα στηριχθεί πάνω στις επιβεβλημένες θεσμικές και επιχειρησιακές μεταρρυθμίσεις.

·         Παρουσίασε αναλυτικά τη νέα δομή λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε πολιτικό και αστυνομικό - επιχειρησιακό επίπεδο.

·         Προσδιόρισε το ρόλο του σύγχρονου αστυνομικού που θα βασίζεται στο τρίπτυχο: εμπιστοσύνη – επαγγελματισμός – αποτελεσματικότητα.

·         Κατέγραψε την ανάγκη ενός αναβαθμισμένου Πυροσβεστικού Σώματος, που θα ανταποκρίνεται στην αύξηση των φυσικών και τεχνητών καταστροφών.

·         Κατέθεσε τη νέα δομή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

·         Τόνισε πως οι Έλληνες Αστυνομικοί και Πυροσβέστες αποτελούν τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας μας τους οποίους η πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα και να εμπιστευτεί. 



Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε:

«Η αύξηση της εγκληματικότητας και των φυσικών καταστροφών δημιουργούν την ανάγκη η Πολιτεία με σύγχρονο πνεύμα να επενδύσει πάνω στην εκπαίδευση των Ελλήνων Αστυνομικών και των Πυροσβεστών αντίστοιχα. Να στηρίξει το δύσκολο έργο τους και να αναδιοργανώσει με στόχο την αποτελεσματική προστασία του πολίτη τις υπηρεσίες τους. Στην κατεύθυνση αυτή εργάζεται και προετοιμάζεται η Νέα Δημοκρατία ανταποκρινόμενη στην απαίτηση της Ελληνικής Κοινωνίας για ασφάλεια και κοινωνική ειρήνη».



Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για τη Προστασία του Πολίτη, βουλευτής Μαγνησίας Αθανάσιος Νάκος υπογράμμισε:

«Εξίσου σημαντικό καθήκον της αντιπολίτευσης με τον έλεγχο της κυβέρνησης είναι η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων. Σήμερα ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό στάδιο προς αυτή την κατεύθυνση με τον καθορισμό των αξόνων - πολιτικών του κυβερνητικού προγράμματος μας στον τομέα Προστασίας του Πολίτη. Στόχος μας ήταν και είναι η αποτελεσματική προστασία της ελευθερίας, της ιδιοκτησίας και της τιμής του πολίτη και άρα η αποκατάσταση του χαμένου κλίματος ασφάλειας που θα έπρεπε να κυριαρχεί».