Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σκληρή κόντρα στη Βουλή – Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης



Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης. Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Καρατζαφέρης, κάλεσε την κυβέρνηση να αποχωρήσει από την εξουσία και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναζητήσει μία άλλη κυβέρνηση μέσα από την τωρινή Βουλή. «Ποιος το λέει ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές (αν παραιτηθεί η κυβέρνηση), υπάρχουν κι άλλες λύσεις», παρατήρησε ο κ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι μπορεί να πράξει τα δέοντα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Ακούσαμε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι πρέπει να ζούμε ταπεινωμένοι -μία ομολογία απώλειας εθνικής κυριαρχίας», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι παρά το γεγονός ότι είναι συνταγματολόγος, χρησιμοποιεί και αυτός το Σύνταγμα «ως λαστέξ».
«Μας λένε, αν θέλετε να πάρετε λεφτά θα σας καρπαζώνουμε όποτε θέλουμε... Ε, λοιπόν δεν θέλουμε τα λεφτά», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, διερωτήθηκε: «Υπάρχει κράτος; Υπάρχει ΠΑΣΟΚ; Πως μπορείτε να στηρίζετε μία τέτοια πολιτική όταν το 80% είναι απέναντι της; Μπορείτε να προσφέρετε δημοκρατία και ασφάλεια στον πολίτη;».
Είπε, μάλιστα, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, καταψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο, για να πέσει η κυβέρνηση. Όσο για τη στάση του ΛΑ.Ο.Σ., διεμήνυσε ότι «εμείς ανήκουμε εκεί όπου είναι το συμφέρον της χώρας».
Με αφορμή τέλος την πρόσκληση προς το Ρώσο Πρόεδρο Ντ. Μεντβέντεφ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Να δούμε λοιπόν, αν μπορείτε να ξεφύγετε από τη μέγγενη αυτής της πολιτικής και να μιλήσετε και με τον Κινέζο και με το Ρώσο και όχι μόνο με τον ανεκδιήγητο Γερμανό αντικαγκελάριο».

eklogika.gr