Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε και πάλι τη νότια Πελοπόννησο 4,8 ριχτέρ κοντά στο Μελιγαλά

Πριν από λιγο στις 22:07 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4.8 βαθμών στη περιοχή του Μελιγαλά . Όπως αναφέρει το Ευρομεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο η δόνηση που κατεγράφει είχε εστιακό βάθος μόλις το 1 χιλιόμετρο ( επιφανειακός), και το επικεντρό της ήταν 120 χλμ νότια της Πάτρας , 18 χλμ βορειοδυτικά της Καλαμάταςς και 4 χλμ νότιανατολικα της Βαλήρας. Η δόνηση που είχε διάρκεια έγινε αισθητή στην Μεσηνία , Αρκαδία, Λάκωνία και στην Ηλεία .
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά τα 4,8 ριχτερς σημειώθηκαν 3 μετασεισμοί που δεν υπερβαίνουν σε μέγεθος τα 3,4 ρίχτερ
Αξίζει να σημειώσουμε ότι και τα ξημερώματα στις 04.21 σημειώθηκε σεισμός 3.7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ  , στην ιδια περιοχή, όπου στο  Κατσαρό του Δήμου Οιχαλίας,προκάλεσε υλικές ζημιές στην εκκλησία του χωριού ενώ ρωγμές έχουν υποστεί τα τέσσερα καφενεία στην πλατεία του χωριού, ενώ εικοσιπέντε σπίτια κρίθηκαν ακατοίκητα.
Συνεργεία μηχανικών του δήμου και της περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιούν ελέγχους, ενώ η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και έχει ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών να στείλει τουλάχιστον δεκαπέντε λυόμενες κατοικίες, προκειμένου να στεγαστούν άμεσα ισάριθμες οικογένειες, τα σπίτια των οποίων χαρακτηρίστηκαν ακατοίκητα. Η αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι αύριο το πρωί ειδικό κλιμάκιο του ΟΑΣΠ θα βρίσκεται στην περιοχή για έλεγχο.