Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αντίθετη στο άνοιγμα οίκων ανοχής στην Αιγιάλεια η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Την αντίθεση της στο άνοιγμα οίκων ανοχής στην περιοχή (μετά από σχετική πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ζητώντας παράλληλα από τον Δήμαρχο Αιγιαλείας να αλλάξει νοοτροπία. Στην ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο του Αιγίου, την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδρυση τριών οίκων ανοχής στην περιοχή μας, και μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι το θέμα συζητήθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος και παρά το γεγονός, ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη. Υπήρξαν βέβαια και αντιδράσεις, όπως της Αντιδημάρχου κ. Ψυχράμη, του κ. Καλογερόπουλου και των εκπροσώπων της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., τους οποίους συγχαίρομε για την στάση τους. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι του Κ.Κ.Ε. πολύ ορθά έθεσαν το ερώτημα: «Αυτή είναι η «ανάπτυξη» και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου για τα οποία δίνουν όρκους πίστης; Αυτή είναι η «ανάπτυξη» του τουρισμού;
Ας θυμηθούμε τον άγιο Ιωσήφ τον Πάγκαλο, που η Εκκλησία μας, τον προβάλλει σαν πρότυπο αγνότητας. -«Πως είναι δυνατόν να κάνω αυτή την αμαρτία μπροστά στο Θεό;» είπε, και απέφευγε τον πειρασμό της Αιγυπτίας, που τον καλούσε να διαπράξει μαζί της την σαρκική αμαρτία. Ας θυμηθούμε ακόμη, τι σημαίνει ο ύμνος που ψάλλεται στην ορθόδοξη ακολουθία του μυστηρίου του Γάμου: «Άγιοι μάρτυρες, οι καλώς αθλήσαντες και στεφανωθέντες....». Σημαίνει την βράβευση των νυμφευόμενων για την νίκη τους στον αγώνα της αγνότητας. Ο Κύριoς ρητώς απαγορεύει και καταδικάζει κάθε σαρκική σχέση ή μίξη προ του γάμου και εκτός του γάμου. Σύμφωνα με το ορθόδοξο ήθος της Εκκλησίας μας, η πορνεία, που αναφέρεται στην προ του γάμου σαρκική μίξη του άνδρα και της γυναίκας καθώς και στην συνεχή ακόρεστη εναλλαγή ερωτικών συντρόφων, η μοιχεία, ως ικανοποίηση των σαρκικών επιθυμιών των συζύγων με άλλον σύντροφο εκτός του γάμου, η οποία ως εκ τούτου αποτελεί αθέτηση της συζυγικής υποσχέσεως των προς τον Θεό περί διά βίου ενότητας και αφοσιώσεως μεταξύ των, καθώς και η ομοφυλοφιλία, πού αφορά την ερωτική- σαρκική σχέση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, είναι αμαρτωλά πάθη, αρρώστιες της ψυχής, που εξαθλιώνουν τον άνθρωπο και τον απομακρύνουν από τον Θεό. Γι’ αυτό ο Απόστολος Παύλος κατηγορηματικά μας δηλώνει: «Μην πλανάσθε! Ούτε οι πόρνοι, ούτε οι ειδωλολάτρες, ούτε οι μοιχοί, ούτοι οι εκθηλυμένοι, ούτε οι αρσενοκοίτες (δηλ. αυτοί που κοιμούνται με άντρες), ούτε οι πλεονέκτες, ούτε οι κλέφτες, ούτε οι μέθυσοι, ούτε οι υβριστές, ούτε οι άρπαγες, δεν πρόκειται να κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού.» (Α΄Κορ. 9-11). Παρακαλούμε λοιπόν τους Χριστιανούς μας, να μην αθετούν το λόγο του Κυρίου μας, καθόσον τα «οψώνια της αμαρτίας, θάνατος» (Ρωμ. 6,23 ). Στη σύγχρονη κοινωνία, που απομακρύνεται από το Θεό και ασπάζεται το δόγμα ότι «όλα επιτρέπονται», θέλουμε να επισημάνουμε το γεγονός, ότι σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευθέντα στοιχεία το AIDS παρουσιάζει στις μέρες μας αλματώδη εξάπλωση. Παρακαλούμε τον αγαπητό μας κ. Δήμαρχο να αλλάξει νοοτροπία, διότι εκτός του Νόμου του Θεού, και η νομοθεσία των ανθρώπων πολλές φορές καταδικάζει τη μετάβασή μας σε οίκους ανοχής. Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, Νορβηγός Βουλευτής εκλήθη να καταβάλλει πρόστιμο και να υποστεί τις συνέπειες του νόμου «επειδή επισκέφθηκε οίκο ανοχής στη Ρίγα της Λεττονίας »(Καθημερινή 24/09/2011). Τέλος, η πρόσφατη περίπτωση του Ντομινίκ Στρος- Καν απέδειξε για μια φορά ακόμη τον εξευτελισμό που υφίσταται ο άνθρωπος, όταν δεν κυριαρχεί στις σαρκικές του επιθυμίες και απολαύσεις»

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ