Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η εκπαίδευση των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ξεκινάει. Προκειμένου να καταρτιστούν οι υπάλληλοι και να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις σε Δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί πρόγραμμα εκπαίδευσης των υπαλλήλων, με στόχο την απόκτηση της τεχνολογικής υποδομής και της χρήσης της τεχνολογίας των υπολογιστών.
Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που η τεχνολογία και η πληροφορική προχωρούν  αλματωδώς, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη επιμόρφωσης των υπαλλήλων, προκειμένου να καταφέρουν να εκσυγχρονίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους, να απλοποιήσουν μέσω της χρήσης του υπολογιστή τις εργασίες τους, να επιτευχθεί η ανταλλαγή και μεταφορά δεδομένων από το σύνολο των υπηρεσιών, με ηλεκτρονικό τρόπο, που συμβάλλει στην επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.
Η έναρξη των μαθημάτων ορίστηκε για τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, ενώ η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) Ν. Κορινθίας. Συνολικά, θα εκπαιδευτούν 50 υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.
Το περιεχόμενο του προγράμματος περιλαμβάνει δεξιότητες στις βασικές έννοιες της πληροφορικής, στη  χρήση του λειτουργικού συστήματος Windows, κειμενογράφου, υπολογιστικών φύλλων, εκπαίδευση στις βασικές λειτουργίες του διαδικτύου, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπηρεσίες στο διαδίκτυο για τους πολίτες, καθώς και σύγχρονα θέματα που αφορούν στη χρήση των δικτύων υπολογιστών.

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ