Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ


Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στις 13.00μ.μ. στα Κεντρικά Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας συνάντηση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου και των αναπληρωτών του Τομέα κ.κ. Σπύρου Ταλιαδούρου και Θανάση Κυριαζή με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Στη συνάντηση επισημάνθηκαν, ανάμεσα στα άλλα, τα εξής:

Η χειρότερη έναρξη σχολικής χρονιάς που υπήρξε ποτέ  είναι η φετινή. Τα σχολεία ξεκίνησαν με τις χειρότερες συνθήκες στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Χάος  επικρατεί στα σχολεία, δυο μέρες μετά τον αγιασμό. Με αλληλοκατηγορίες για ευθύνες μεταξύ της Υπουργού Παιδείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με φωτοτυπίες, dvd, με ελλείψεις εκπαιδευτικών και πολλά κενά. Με τις σχολικές επιτροπές να μην έχουν συσταθεί στις περισσότερες περιπτώσεις, και όπου έχουν συσταθεί να μην έχουν πάρει καθόλου χρήματα για να διαχειριστούν τις πρώτες ανάγκες.

Και με το χέρι στην τσέπη από πολλούς γονείς, που σπεύδουν να προμηθευτούν εκπαιδευτικά βιβλία από τα ράφια των βιβλιοπωλείων. Έτσι ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για την Ελλάδα των «Μνημονίων» των «διαρθρωτικών αλλαγών» της προχειρότητας, του μη  έγκαιρου προγραμματισμού και της ανευθυνότητας,  δυστυχώς, και στην Παιδεία. 

Να σημειωθεί ότι μέσα σε δυο χρόνια, συνταξιοδοτήθηκαν συνολικά  στην εκπαίδευση πάνω από 17.000 εκπαιδευτικοί. Στη θέση τους, η κυβέρνηση προσέλαβε λιγότερους από 3.400 και συγκεκριμένα φέτος μόλις 546 εκπαιδευτικούς.  Ακόμα και το περίφημο dvd  δεν το έχει δει κανένας εκπαιδευτικός. Σε αντιστάθμισμα, το Υπουργείο προχώρησε σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις δεκάδων σχολείων σε όλη την Ελλάδα και στη δημιουργία τμημάτων των 30 μαθητών, αντί των 25.