Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ν. Δ. : η κυβέρνηση επιλέγει να απαξιώσει συνειδητά το Στράτευμα. Ο κομματισμός και η εξάρτηση με απόφαση υπουργού, πλέον


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας και οι αναπληρωτές υπεύθυνοι του Τομέα κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Βουλευτής Έβρου, κ. Στέφανος Γκίκας και κ. Γεώργιος Καραμανλίκης, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας για “απευθείας δίαυλο επικοινωνίας” του Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με το Επιτελείο του υπουργού, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

«Σε μία κρίσιμη περίοδο, η κυβέρνηση επιλέγει να απαξιώσει συνειδητά το Στράτευμα. Ο κομματισμός και η εξάρτηση με απόφαση υπουργού, πλέον.
 Με μια απίστευτη εντολή του αρμόδιου Υπουργού Εθνικής Άμυνας, καταργούν και επίσημα η στρατιωτική ιεραρχία και οι βασικές αρμοδιότητες των κλάδων που έχουν σχέση με το προσωπικό.
 Πλέον, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό θα μπορεί να έρχεται σε «απευθείας επαφή» με το επιτελείο του Υπουργού (δηλαδή το ΠΑΣΟΚ), προκειμένου – όπως αναφέρει η διαταγή – «να αναδειχτούν - επιλυθούν προβλήματα, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, εξέλιξης και διαβίωσης», παρακάμπτοντας επιδεικτικά – και με εντολή υπουργού – κάθε μορφή στρατιωτικού κανονισμού, στρατιωτικής πειθαρχίας, ιεραρχίας και συμπεριφοράς, αλλά ακόμη και τον ίδιο το νόμο «περί Ιεραρχίας και Προαγωγών», που ψήφισε πέρσι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
 Μετά τις αιματηρές περικοπές στα εισοδήματα των στελεχών και την απίστευτη απομείωση των λειτουργικών δαπανών, έρχεται τώρα η κυβέρνηση να ταράξει συθέμελα το συνδετικό κρίκο του Στρατεύματος, που είναι η πειθαρχία, το κύρος και οι αρμοδιότητες του προϊσταμένου, την ίδια την υφή του στρατιωτικού επαγγέλματος.
Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να αποσύρει τη διαταγή αυτή που αποδυναμώνει τη φυσική στρατιωτική ηγεσία και δημιουργεί νέα κομματικά στεγανά στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε μια περίοδο που το Στράτευμα αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες προκλήσεις, με όλα τα εθνικά μας θέματα ανοικτά».