Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η προχειρότητα και η ανικανότητα της κυβέρνησης προκαλούν την κοινωνία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Η προχειρότητα και η ανικανότητα της κυβέρνησης προκαλούν την κοινωνία και εκθέτουν διεθνώς τη χώρα.Δεν έχουν σχέδιο και προχωρούν αποσπασματικά σε εξαγγελίες που δεν υλοποιούνται από κανέναν.
Δύο μήνες τώρα συζητούν στο υπουργικό συμβούλιο το πλαίσιο και το εύρος της εργασιακής εφεδρείας χωρίς να έχουν βάλει καθαρά, αντικειμενικά, και αδιάβλητα κριτήρια  αξιολόγησης.
Για παράδειγμα με ποιά κριτήρια αποφάσισε η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών ότι οι εφοριακοί και οι τελωνιακοί θα μείνουν στο απυρόβλητο και εκτός εργασιακής εφεδρείας;Θεωρεί μήπως ότι στους κλάδους αυτούς δεν υπάρχουν υπάλληλοι που θα έπρεπε να απομακρυνθούν από την υπηρεσία;
Αν ναι, θα του θυμίσουμε ότι η τελευταία έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας στην Ελλάδα, η οποία έγινε το 2010 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, κατέγραψε -με την πλέον επιεική μεθοδολογία (αυθόρμητες απαντήσεις σε έρευνα κοινής γνώμης)- 37.000 χιλιάδες περιστατικά διαφθοράς στις εφορίες μέσου ύψους 2.341 Ευρώ, ανά περιστατικό.
Υπολογίστηκε δηλαδή ένα ελάχιστο ποσό διαφθοράς της τάξεως των 100 εκ. Ευρώ, το οποίο είναι στην πραγματικότητα πολλές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο, μια που οι πραγματικά μεγάλες υποθέσεις αποκρύπτονται εξ ολοκλήρου με αυτή τη μεθοδολογία.
Η απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει ειδικά τους εφοριακούς από την εργασιακή εφεδρεία, την ώρα που διακηρύσσει μάλιστα ότι σκοπεύει να πολεμήσει τη φοροδιαφυγή, δείχνει ότι έχει πλήρως και απολύτως συμβιβαστεί με το σύστημα αυτό της οργανωμένης διαφθοράς».

Από τον Τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τις καταστροφές στα σχολεία της Κομοτηνής, της Ελασσόνας και άλλων περιοχών, μόνο ως κακόγουστο θέατρο μπορεί να εκληφθεί από την κοινωνία.
Οι ηθικοί αυτουργοί είναι γνωστοί και έφτασε η ώρα να λογοδοτήσουν για τις υλικές καταστροφές που προκαλούν στην Παιδεία με την «επαναστατική» τους γυμναστική.
Ευθύνη των υπουργών, της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας είναι να βρεθούν οι ένοχοι και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη, χωρίς χρονοτριβές.
Το υποκριτικό κλάμα πάνω από το χυμένο γάλα δεν συγκινεί πλέον κανένα».

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, θα περιοδεύσει το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο επαφών και συναντήσεων με φορείς και πολίτες της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, θα εεπισκεφθεί τη Ναύπακτο , το Μεσσολόγγι και το Αγρίνιο , ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.  Επίσης θα επισκευφθεί  τα χωριά Παναιτώλιο, Καινούργιο , Παραβόλα , Παντάνασσα , Άνω – Κάτω Μυρτιά , Αγία Σοφία και το Δήμο Θέρμου.