Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Γιάννης Μιχελάκης...ένα ακόμα στρατιωτικό διάγγελμα από τον αποκλειστικό εκπρόσωπο της αλήθειας σε αυτόν τον τόπο κ. Βενιζέλο


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακούσαμε, σήμερα, ένα ακόμα στρατιωτικό διάγγελμα από τον αποκλειστικό εκπρόσωπο της αλήθειας σε αυτόν τον τόπο κ. Βενιζέλο, που -και πάλι- επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία. Λες και είναι το οικονομικό πρόγραμμα Σαμαρά εκείνο που εφαρμόστηκε και απέτυχε.
Αυτός που, μέχρι πρόσφατα, κατηγορούσε άλλους για καταστροφολογία και απαιτούσε από όλους απόλυτη σιωπή, σήμερα, εμφανίζεται να κινδυνολογεί λέγοντας ότι η Ελλάδα “κινδυνεύει με κατάρρευση” και ότι “το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων κινδυνεύει να αποτύχει”.
Έφτασε, όμως, και στο σημείο να πει το αμίμητο: “ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο, γιατί έτσι μπορούμε να τεθούμε και υπό εθνικό αυτοέλεγχο”.
Τελικά, ο κ. Βενιζέλος ξεπέρασε, σήμερα, κάθε όριο ασυναρτησίας και αντιφατικότητας.
Σε κάποιο σημείο ζήτησε “ενός λεπτού σιγή, για να σκεφτούμε τι λέμε”!!
Προφανώς το έχει ο ίδιος μεγάλη ανάγκη».


Επίσης ο  κ.  Μιχελάκης, απαντώντας στην ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για τις προσλήψεις του 2010, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην πολυσέλιδη ανακοίνωσή του, το υπουργείο μιλά για πολλά, αλλά δεν λέει λέξη για την ταμπακιέρα των προσλήψεων.
Απάντηση στις συγκεκριμένες καταγγελίες δεν πήραμε.
Γι’ αυτό, θέτουμε –για μια ακόμη φορά- το επίμαχο ερώτημα:
Διαψεύδει –ναι ή όχι;- ότι, όπως προκύπτει από την έκθεση του ΑΣΕΠ, το 2010 καλύφθηκαν 25.850 θέσεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353 θέσεις με συμβάσεις έργου;
Για του λόγου το αληθές, παραπέμπουμε το υπουργείο στις σελίδες 39-40 της έκθεσης του ΑΣΕΠ για το 2010, καθώς και στους πίνακες ΚΓ και ΚΖ, στους οποίους καταχωρούνται, ανά υπουργείο, οι προσλήψεις που έγιναν.
Αντί να φλυαρεί, λοιπόν, το αρμόδιο υπουργείο ας απαντήσει επί της ουσίας:
Διαψεύδει –ναι ή όχι;- τα στοιχεία του ΑΣΕΠ;.
Σε κάθε περίπτωση, ας μην ξεχνά ότι η πρακτική τους από τη μια να προσλαμβάνουν και από την άλλη να μεθοδεύουν μαζικές απολύσεις αποτελεί πολιτική ανηθικότητα».