Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΔΕΔΥ: Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ

Ο νέος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς.

Την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ προκάλεσαν οι σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου, σχετικά με τη διεύρυνση του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας, αλλά και οι χθεσινές δηλώσεις του Δ. Ρέππα περί "πλεονάζοντος" προσωπικού.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ανοίγει το δρόμο για "μαζικές απολύσεις" στο Δημόσιο και ότι οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών σχεδιάζονται "με μοναδικό γνώμονα τη μείωση του λειτουργικού κόστους, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι δραματικές επιπτώσεις αυτών των επιλογών για τους εργαζόμενους", προσθέτοντας ότι "πρόκειται για επιλογές, οι οποίες αντί να δίνουν λύσεις, δημιουργούν ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα, εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα, στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου, πλήττουν κυρίως τα ευρύτερα λαϊκά, φτωχά και αδύναμα κοινωνικά στρώματα της χώρας και ανοίγουν -όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει- το δρόμο για απολύσεις και στο στενό Δημόσιο Τομέα".

"Η κυβέρνηση αντί να επικεντρώνεται στη λήψη μέτρων, αναγκαίων και ικανών να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών και συνεπώς το Κοινωνικό Συμφέρον, συνεχίζει με δριμύτητα την καταστροφική της πολιτική, με στόχο την αποδυνάμωση και την αποδιοργάνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών", αναφέρει το σωματείο.

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα κατά της κυβερνητικής "εμμονής" στη διαρκή υποβάθμιση των δημοσίων αγαθών, "μέσω της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της οργανωτικής και λειτουργικής υποβάθμισης και τελικά της διάλυσης της Δημόσιας Διοίκη

ethnos.gr