Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα αμυντικά του λάθη και έχασε με δύο φτηνά γκολ από την Αρσεναλ που άντεξε και απέφυγε την τραγωδία

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στο «Emirates» Στέντιουμ, του Λονδίνου, αλλά αυτή δεν ήταν ικανή να του δώσει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς γνώρισε την ήττα από την Αρσεναλ με 2-1.
Οι «ερυθρόλευκοι», αν δεν ήταν το πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού, στο οποίο μπήκαν σαν υπνωτισμένοι και δέχτηκαν πριν το καταλάβουν δυο φτηνά γκολ, θα μπορούσαν ίσως να φύγουν ακόμα με την πρώτη τους νίκη από την Αγγλία. Κατά διαστήματα κατάφεραν να κυριαρχήσουν των αντιπάλων τους και να τους κλείσουν στα καρέ τους, η τύχη, όμως, θα τους γύριζε την πλάτη, αφού όσες φορές βρέθηκαν αγκαλιά με την ισοφάριση, η μπάλα δεν τους έκανε το χατήρι.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν σαν δαιμονισμένοι στο ματς και από τα πρώτα δευτερόλεπτα κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, ενώ πριν συμπληρωθούν καν τα πρώτα οκτώ λεπτά, άνοιξαν το σκορ. Ένα μοιραίο λάθος του Μαρκάνο επέτρεψε στον Τσάμπερλεϊν να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με το πρώτου του τέρμα στο Champions League και εκείνος δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να απαντήσει άμεσα στο γκολ των «κανονιέρηδων», με τον Τζιμπούρ να φτάνει μια ανάσα από την ισοφάριση, γεγονός που πλήρωσε η ομάδα του, μιας και ο ρυθμός της Αρσεναλ δεν έσπασε και μέσα σε λίγα λεπτά μπόρεσε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα.
Αυτό ήρθε στο 20', όταν μετά από νέο λάθος του Μαρκάνο, ο Αντρέ Σάντος με πολύ όμορφη κίνηση και δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε κανέναν περιθώριο στο Κοστάντσο.
Το 2-0 έδειχνε να κλειδώνει από νωρίς τους τρεις βαθμούς για τους Λονδρέζους και βάσει της παραγωγικότητάς τους, οι Πειραιώτες δεν θα είχαν άδικο αν αισθάνονταν μεγάλη ανασφάλεια για μια πιθανή συντριβή. Η εξέλιξη, όμως, θα διέψευδε όσους έκαναν από νωρίς προβλέψεις.
Στο 27' μετά από γρήγορα εκτελεσμένο κόρνερ και έξυπνη σέντρα του εκπληκτικού Ιμπαγάσα ο Φουστέρ με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι θα μείωνε για τον Ολυμπιακό και θα τον ξαναέβαζε στο παιχνίδι.
Το γκολ αποτέλεσμα αυτόματα το σύνθημα για την αντεπίθεση των ερυθρολεύκων, με τους ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε να επιβάλουν τον ρυθμό τους στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτους μέρους και να ξεκινούν με ανάλογες διαθέσεις και στην επανάληψη.
Πέντε λεπτά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Βασίλης Τοροσίδης θα έχανε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού για το 2-2, όταν με εξαιρετική κίνηση βρέθηκε λίγο έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ, που θα τράνταζε την οριζόντια δοκό της εστίας του Σέζνι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κοστάντσο θα κρατούσε όρθιους τους φιλοξενούμενους, σταματώντας τον Αρσάβιν σε τετ-α-τετ.
Στα 25 περίπου λεπτά που θα απέμεναν -μαζί με τις καθυστερήσεις- οι «ερυθρόλευκοι» θα συνέχιζαν να ψάχνουν το γκολ, την ώρα που η Αρσεναλ θα επέλεγε μέσα στο γήπεδό της να περιμένει πίσω. Παρά τις φιλότιμες, όμως, προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του, το σκορ δεν θα άλλαζε για τον Ολυμπιακό, αφήνοντάς παίκτες, τεχνικό επιτελείο και τρεις χιλιάδες φιλάθλους της ελληνικής ομάδας που βρέθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα με την ικανοποίηση μιας γεμάτης εμφάνισης, αλλά και την απογοήτευση της ήττας.
Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Σονγκ, Αντρέ Σάντος, Φρίμπονγκ, Αρτέτα, Ροσίτσκι, Τσάμπερλεϊν (68' Ράμσι), Αρσάβιν (83' Γκιμπς), Σαμάκ (71' Φαν Πέρσι)
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ορμπάιθ (75' Μοδέστο), Φέισα, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (80' Πάντελιτς), Μιραλάς (75' Αμπντούν), Τζιμπούρ

Έκαναν «Emirates» ... Καραϊσκάκη

Σίγουρα δεν αποτελεί πρωτοτυπία, καθώς οι εκδρομές των οπαδών του Ολυμπιακού στο εξωτερικό είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα δυναμικές.
Το ίδιο συνέβη και χθες. Οι πλέον των 3.000 φιλάθλων των «ερυθρόλευκων» που βρέθηκαν χθες στο «Emirates» φρόντισαν από νωρίς να... κλέψουν τις εντυπώσεις. Καταλαμβάνοντας το μέρος της κερκίδας στο πέταλο πίσω δεξιά από το τέρμα στο οποίο έκανε επίθεση η Αρσεναλ στο α' μέρος, δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν και να δίνουν ρυθμός στους φιλοξενούμενους. Υπήρξαν, μάλιστα, πολλές στιγμές που μόνο αυτοί ακούγονταν στο γήπεδο κερδίζοντας τη «μάχη» από τους Αγγλους οπαδούς, οι οποίοι, βεβαίως, σε αρκετές περιπτώσεις επιδίωξαν να ανταποδώσουν.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι (που είχαν αναρτήσει πανό από πολλά μέρη της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αγγλίας, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης) δεν πτοήθηκαν ούτε στη διαμόρφωση του 2-0 για τους «κανονιέρηδες», εντείνοντας στη συνέχεια την ένταση της φωνής τους όταν ο Ολυμπιακός μείωσε στο σκορ και «πάλευε» για την ισοφάριση.
Ο κύριος όγκος των Πειραιωτών φιλάθλων έφτασε χθες το πρωί στο Λονδίνο, ενώ πολλοί από αυτούς φρόντισαν πριν από την έναρξη της αναμέτρησης να περάσουν και μια... βόλτα από την μπουτίκ της Αρσεναλ για τα... απαραίτητα αναμνηστικά.
Εν κατακλείδι αξίζει να σημειωθεί πως 45 λεπτά πριν από τη «σέντρα» του αγώνα στο «Emirates» βρίσκονταν μόλις 1.500 φίλαθλοι, ωστόσο το χωρητικότητας 65.000 θέσεων γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο όταν το ματς ξεκινούσε.

Ανακοινώνει Μόνχε, Ζαραδούκα
Η μεταγραφική παράταση για τους παίκτες που έμειναν ελεύθεροι από τις ομάδες που δεν πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής στις επαγγελματικές κατηγορίες, που επισημοποιήθηκε σήμερα από την ΕΠΟ, άνοιξε... διάπλατα το δρόμο για την οριστικοποίηση της συμφωνίας του Ολυμπιακού με τους Βιθέντε Μόνχε και Γιάννη Ζαραδούκα.
Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την απόκτηση των δύο παικτών του Ολυμπιακού Βόλου, που άμεσα θα τεθούν και στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε.