Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

"Επιστράτευση" στους Ολυμπιονίκες με εντολή Μπεγλίτη

Την υποχρέωση να δίνουν το «παρών» στις υπηρεσίες που ανήκουν έχουν πλέον οι Ολυμπιονίκες, στους οποίους είχε απονεμηθεί η ιδιότητα του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού στις Ένοπλες Δυνάμεις ως επιβράβευση για τις επιτυχίες τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ». Οι 157 Ολυμπιονίκες έπιασαν ή θα πιάσουν τις επόμενες ημέρες δουλειά, καθώς στις αρχές του μήνα έλαβαν φύλλο πορείας (!) για να παρουσιαστούν σε συγκεκριμένες μονάδες ή υπηρεσίες του κλάδου που ανήκουν ή στο ΓΕΕΘΑ.
Μέχρι τώρα στους περισσότερους εξ αυτών δεν είχαν ανατεθεί καθήκοντα και δεν παρείχαν εργασία. Μετά από εντολή του υπουργού Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, θα αξιοποιηθούν άπαντες, καθώς δεν μπορούν να αμείβονται δίχως να προσφέρουν υπηρεσίες και θα πρέπει να έχουν (πέρα από τα ίδια δικαιώματα) και τις ίδιες υποχρεώσεις με τους υπόλοιπους αξιωματικούς.
Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση των περισσοτέρων ολυμπιονικών ήταν θετική και οι περισσότεροι «τοποθετήθηκαν» στις υπηρεσίες που ζήτησαν, είτε στην Αθήνα είτε στην επαρχία.
Ενδεικτικά, ο ταγματάρχης Πύρρος Δήμας ανήκει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Πενταγώνου, οι σμηναγοί Κάχι Κακιασβίλι και Νίκη Μπακογιάννη, καθώς και οι υποσμηναγοί Φανή Χαλκιά και Βούλα Τσιαμήτα στη Σχολή Ικάρων, η Πηγή Δεβετζή και η Χαρούλα Καρυάμη στο γυμναστήριο του ΓΕΕΘΑ, ενώ ο Ιωάννης Μελισσανίδης τοποθετήθηκε στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικού της Αεροπορίας στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν έχει απαντήσει θετικά γιατί βρίσκεται στις ΗΠΑ ακολουθώντας καριέρα ηθοποιού.