Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση εργασίας του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής με τον Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας


Συνάντηση εργασίας του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής με τον Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στα Εθνικά ζητήματα, που απασχολούν την χώρα.


Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι Τομεάρχες Εξωτερικών κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος(Βουλευτής Β΄ Αθηνών) και Άμυνας κ. Μαργ. Τζίμας (Βουλευτής Δράμας), οι αναπληρωτές Τομεάρχες κ.κ. Κων/νος Γκιουλέκας (Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης), Αλ. Δερμετζόπουλος (Βουλευτής Έβρου)  και Σπ. Ευσταθόπουλος, η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων κα Κατ. Παπακώστα, η αναπληρώτρια Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων κα Μαίη Ζαννή και στελέχη των δύο τομέων με εξειδίκευση στα θέματα που συζητήθηκαν.



Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση :



“ Οι απειλές και οι εκβιασμοί, που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να εμποδίσει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ προκαλούν, ήδη, έντονη ενόχληση στη Διεθνή Κοινότητα και εκθέτουν σοβαρά την τουρκική πολιτική ηγεσία.



Η πολιτική αυτή θα αποδειχθεί γρήγορα ότι οδηγεί την Τουρκία σε αδιέξοδο.

Γι αυτό και πρέπει να εγκαταλειφθεί άμεσα από τη γειτονική μας χώρα.



Η Τουρκία οφείλει να δείξει στην πράξη ότι σέβεται τους Διεθνείς Κανόνες, το Δίκαιο της Θάλασσας  και τα Κυριαρχικά Δικαιώματα των γειτόνων της. Και να αντιληφθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε., έχει πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα να συμβάλλεται με όποια εταιρεία θέλει και να προχωρεί σε υποθαλάσσιες έρευνες μέσα στην ΑΟΖ, που της ανήκει.”



Από την πλευρά του ο Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαργαρίτης Τζίμας τόνισε τα ακόλουθα:



“Καμία προκλητική ενέργεια των Τούρκων δεν πρόκειται να πλήξει την υπερηφάνεια του Ελληνικού λαού και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Παρακολουθούμε με υπευθυνότητα αυτά που συμβαίνουν στη ΝΑ Μεσόγειο. Η Κύπρος και ο λαός της δικαιούται να αξιοποιήσει τον πλούτο που διαθέτει. Κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε αυτό.