Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Στάσεις εργασίας σε ΕΡΤ και ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τρίωρη στάση εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 15:00 κήρυξε το διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ. Πεντάωρη από τις 18:00 έως τις 23:00 στην ΕΡΤ.
Για το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η αποφαση για κινητοποιήσεις ελήφθη αντιδρώντας στην επιχειρούμενη μαζική απόλυση, όπως αναφέρει, των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Πρακτορείο με το σύστημα της εργασιακής εφεδρείας και την προσπάθεια συρρίκνωσης και υπονόμευσης του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζομένους να μετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, καλώντας παράλληλα τις Ενώσεις μέλη της -ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ-, να συμβάλουν στην επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης.

Για την ΕΡΤ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), ανταποκρινόμενο στο αίτημα των συναδέλφων που εργάζονται στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αποφάσισε ομόφωνα: Να συμπαρασταθεί στην 5ωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΣΠΕΡΤ για σήμερα 19 Σεπτεμβρίου 2011, από τις 18.00 έως τις 23.00, κηρύσσοντας ταυτόχρονα στάση εργασίας και των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ, σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη μαζική απόλυση των συναδέλφων μας με το σύστημα της εργασιακής εφεδρείας και την προσπάθεια συρρίκνωσης και υπονόμευσης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις μέλη της ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ-, να συμβάλουν στην επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης, αντιδρώντας στη συνεχή καταρράκωση της εργασιακής μας υπόστασης και αξιοπρέπειας και στην οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων, που επιβάλουν οι επιταγές της Τρόικας στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου.