Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Πάνος Παναγιωτόπουλος... Η Τουρκία οφείλει να εγκαταλείψει αμέσως αυτή την αδιέξοδη πολιτική


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Γεγονός μείζονος πολιτικής σημασίας είναι η θέση, που εξέφρασε δημοσίως, με γραπτή ανακοίνωσή του, ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση κ. Στέφαν Φούλε, αποδοκιμάζοντας με αυστηρή γλώσσα τις γνωστές απειλές και προκλήσεις με τις οποίες η Τουρκία προσπαθεί να ακυρώσει την έναρξη υποθαλασσίων ερευνών για υδρογονάνθρακες  μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η αποδοκιμασία της συμπεριφοράς της Τουρκίας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες τοποθετήσεις που έγιναν ήδη από εκπροσώπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αλλά και της Ρωσικής Ομοσπονδίας .

Είναι καιρός να αντιληφθεί η σημερινή  πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, η οποία στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο, ότι η διολίσθησή της σε μια ακραία και επιθετική πολιτική εναντίον των γειτόνων της εκθέτει τη σημερινή Τουρκία ως ‘‘χώρα – ταραχοποιό‘‘ και την φέρνει σε αντίθεση με τη Διεθνή Κοινότητα, με το Διεθνές Δίκαιο και με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η Τουρκία οφείλει να εγκαταλείψει αμέσως αυτή την αδιέξοδη πολιτική και να συμβάλει ουσιαστικά, με τις πραγματικές δυνατότητες που έχει, στη διαμόρφωση και ανάπτυξη ενός νέου σταθερού πλαισίου ασφάλειας, ειρηνικής συνύπαρξης και αρμονικής συνεργασίας των λαών της Ανατολικής Μεσογείου».