Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Οι απόστρατοι έχουν τιμήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν τιμήσει την Πατρίδα.


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης σε παρέμβασή του, σήμερα στη Βουλή, απαντώντας στα όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτης, για το θέμα των κινητοποιήσεων των αποστράτων, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε:

«Η Ν.Δ. πάντα ήταν υπέρ της νομιμότητας, όπως είναι και τώρα. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το “αμόκ” του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε βάρος των αποστράτων. Και από πού τεκμαίρεται ότι οι απόστρατοι έχουν κόμματα και χρώματα και κομματικές ταμπέλες και κομματικές σημαίες;
Οι απόστρατοι έχουν τιμήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν τιμήσει την Πατρίδα. Δεν δικαιολογείται, λοιπόν, σε καμιά περίπτωση, αυτού του είδους η απαξιωτική τοποθέτηση εκ μέρους της κυβέρνησης»

-----------------
Επίσης από τον Τομέα Εθνικής Άμυνας του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Η εισβολή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οφείλει να καταδικαστεί από όλους. Καταδικαστέα είναι όμως και η προκλητικά απαξιωτική στάση του υπουργού Εθνικής  Άμυνας απέναντι στους απόστρατους αξιωματικούς, ο οποίος αρνείται το διάλογο για τα προβλήματά τους. 
Έχει ηθική υποχρέωση την ώρα που η δημοσιονομική κρίση πλήττει, όπως κάθε κοινωνική ομάδα, και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα οι συντάξεις των απόστρατων να μειώνονται έως και 40%, να συζητήσει μαζί τους αντί να εκτοξεύει απειλές σε υψηλούς τόνους».