Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μετά την τρόικα ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε και γάλλους ειδικούς

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποσχέσεις της με όποιο κόστος.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι και αντικείμενο τις οικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη.

Εξερχόμενος ο έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει απόλυτα τις δεσμεύσεις της και θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με όποιο τρόπο και όποιο κόστο προκειμένου, όπως είπε, "για να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι τη χώρα μας".

Ο κ. Παπανδρέου αποκάλυψε ότι κάλεσε τον γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί να στείλει και γάλλους ειδικούς, προκειμένου να παρακολουθούν όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, που σημαίνει πως μετά την τρόικα, οι έλληνες υπουργοί θα έχουν να κάνουν και με γάλλους ειδικούς.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τόσο τον Νικολά Σαρκοζί όσο και γαλλικό λαό για την στήριξη που δίνουν στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως αυτή την στήριξη την αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός.

Από την πλευρά του, ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως οι Γάλλοι έχουν υποχρέωση ηθική και οικονομική να βοηθήσουν την Ελλάδα, ενώ έκανε γνωστό πως άμεσα θα συναντηθεί με την γερμανίδα καγκελάριο, προκειμένου να προωθήσουν το σχέδιο βοήθειας.

Ο κ. Σαρκοζί ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να προχωρήσουν ταχύτερα οι μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες σχολίασε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις, ενώ είπε ότι γνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός «έχει υποφέρει πολύ». «Είμαστε μια οικογένεια (η Ευρώπη)» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, για να προσθέσει ότι «όταν ένα μέλος μιας οικογένειας βιώνει δυσκολίες, τα άλλα μέλη κινητοποιούνται για βοήθεια. Αποτυχία της Ελλάδας σημαίνει και αποτυχία ολόκληρης της Ευρώπης».
newsit.gr