Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντιση Μπακογιάννη με το προεδρείο της ΟΛΜΕ και με εκπροσώπους της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ντόρα Μπακογιάννη:Είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με το προεδρείο της ΟΛΜΕ και τους ευχαριστώ για την παρουσία τους και την ενημέρωση που μου έκαναν.
Είναι αλήθεια ότι η σχολική χρονιά ξεκινάει με πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα. Με προβλήματα τα οποία θα έπρεπε εγκαίρως να είχαν αντιμετωπιστεί, όπως το πρόβλημα των βιβλίων.
Ταυτόχρονα είχαμε και μια συζήτηση για το θέμα της ενδεχόμενης εφεδρείας στο χώρο των εκπαιδευτικών. Είχα την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω ότι η Δημοκρατική Συμμαχία πίστευε και πιστεύει στο ενιαίο μισθολόγιο, διότι πιστεύει ότι οι μισθοί όπως αυτοί των εκπαιδευτικών, που είναι οι χαμηλότεροι σε όλο το δημόσιο, θα έπρεπε να τύχουν διαφορετικής μεταχείρισης, δηλαδή μιας αύξησης εξισορροπητικής προς τους μισθούς των υψηλόμισθων στο δημόσιο, οι οποίοι βεβαίως αναμένεται να μειωθούν.
Θέλω να κάνω όμως μία δήλωση που αφορά τις καταλήψεις. Αυτοί που υποκινούν σήμερα τις καταλήψεις καλά θα κάνουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Οι περισσότεροι γονείς και τα περισσότερα παιδιά, επιθυμούν σχολεία ανοιχτά και όχι μπάχαλο στο χώρο της Παιδείας.
Επιθυμούν τα παιδιά τους να μην χάνουν ώρες μαθημάτων. Θέλω λοιπόν να κάνω έκκληση και να αντιληφθούν όλοι που βρισκόμαστε.  Η Ελλάδα είναι στην κυριολεξία μέσα στον γκρεμό και δεν έχει περιθώρια για μπαχαλοποίηση ή για να κάνει κανένας απλώς το δικό του κομματικό καθήκον».
Δημοσιογράφος: Σήμερα καλέσατε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει ξανά του πολιτικούς αρχηγούς. Πιστεύεται ότι θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα;
Ντόρα Μπακογιάννη: Η πρόταση είναι πολύ συγκεκριμένη. Να καλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τους διατελέσαντες αιρετούς πρωθυπουργούς της χώρας, έτσι ώστε να γίνει ένα Συμβούλιο Δημοκρατίας, ένα Συμβούλιο το οποίο θα συμφωνήσει να υπάρξει μία κυβέρνηση με ευρεία κοινοβουλευτική υποστήριξη για τα επόμενα δύο χρόνια, που θα αναλάβει να βγάλει τη Ελλάδα από την κρίση. Άλλη λύση δεν υπάρχει, εκτός αν γίνουν άμεσα εκλογές και μία τέτοια κυβέρνηση επιβληθεί από το λαό.

---------------------------------------
Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ, Αμέσως μετά έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:


Ντόρα Μπακογιάννη: «Είχα την ευκαιρία να κάνω έναν ουσιαστικό διάλογο με τους συνδικαλιστικούς φορείς. Η ουσία του μηνύματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι πρώτον, ότι ναι χρειάζονται απολύτως οικονομίες στην ΕΡΤ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η σπατάλη.
Δεύτερον, κάλεσα τους συνδικαλιστικούς φορείς να προφυλάξουν τους χαμηλούς εργαζόμενους, τώρα ιδιαίτερα ενόψει της εφεδρείας, δηλαδή να λειτουργήσουν και με κοινωνικά κριτήρια, διότι τα θεωρώ εξαιρετικά σημαντικά σε μια εποχή που μπορεί να μείνουν άνθρωποι άνεργοι των 1000 και 1500 ευρώ.
Και τρίτον, πιστεύω ότι πρέπει τα στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν να μελετηθούν και να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος.
Δεν χρειάζονται πολυθεσίτες στην ΕΡΤ, δεν χρειάζονται ρουσφέτια στην ΕΡΤ. Αυτό το οποίο χρειάζεται η ΕΡΤ είναι νοικοκύρεμα και να είναι πραγματικά στην υπηρεσία του λαού και όχι των κομμάτων».


Γιώργος Σαββίδης (πρόεδρος ΠΟΕΣΥ): Από σφυγμομέτρηση που κάναμε εμείς αποδείχθηκε ότι ο ελληνικός λαός θέλει την ΕΡΤ δική του όπως ήταν. Θέλει την ΕΤ-1, θέλει τη Ραδιοτηλεόραση. Θέλει κυρίως το 95,8, αυτό το περίφημο κανάλι που είχε κάνει η Μελίνα. Αυτό που ζητάμε αυτή τη στιγμή μετά από αγώνες που όλοι γνωρίζουν πλέον το πρόβλημα της ΕΡΤ, είναι ότι μπορούμε να διοργανώσουμε την ΕΡΤ πραγματικά μαζί. Μπορούμε αρκεί να μας δοθεί ο χρόνος. Εμείς θέλουμε. Εμείς μπορούμε. Η κυβέρνηση θέλει;

ΤάσοςΑβράτογλου (γενικός γραμματέας ΠΟΣΠΕΡΤ): Ενημερώσαμε την κυρία Μπακογιάννη με στοιχεία για τις θέσεις μας απέναντι στο σχέδιο του κυρίου υπουργού για την ΕΡΤ και με δεδομένο ότι η εταιρία είναι υγιής οικονομικά, δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε με ένα ευρώ, θεωρούμε ότι δεν έπρεπε να γίνεται η συρρίκνωση αυτή τη στιγμή στην εταιρία. Αντίθετα θα μπορούσε η εταιρία με συνεννόηση να γίνει ένας πόλος ανάπτυξης

Η Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00, με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών (Λ. Συγγρού 47).