Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο Μαίναλο – Σε επιφυλακή, παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής

Η σημερινή μεγάλη φωτιά στο Μαίναλο, βρίσκεται πλέον υπό μερικό έλεγχο, αν και στο σημείο, εξακολουθούν να βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και των δήμων Γορτυνίας, Μεγαλόπολης και Τρίπολης, οι οποίοι, από την πρώτη στγιμή, διέθεσαν υδροφόρες και όσα μέσα είχαν στη διάθεσή τους.
Το θετικό είναι ότι η φωτιά περιορίστηκε στο μέρος το οποίο είχε καεί ξανά το 2000 και δεν επεκτάθηκε στο «παρθένο» ελατοδάσος, κάτι που αν συνέβαινε, θα λάμβανε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Ο έλεγχος της φωτιάς ήταν μία πολύ δύσκολη υπόθεση για την Πυροσβεστική, που έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες, αφού το σημείο ήταν δύσβατο και δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων.
Η εστία φωτιάς στη θέση «Πλεσίβο», κοντά στα Λυκόχια, έσβησε, σύμφωνα με τελευταία πληροφορία.
Η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 11.00 περίπου το πρωί στη θέση Ραπούνι  στην καρδιά του Μαινάλου καίει δασικές εκτάσεις και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνη και λόγω των...
ανέμων που πνέουν στην περιοχή.  Στην μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται και επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής με 5 επανδρωμένα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου, ενώ ρήψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη «Πετζετέλ» από το αεροδρόμιο της Τρίπολης. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων της Πυροσβεστικής από όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου που έχουν κληθεί να συνδράμουν και βρίσκονται καθοδόν προς το Μαίναλο, ενώ ήδη στην περιοχή φτάνει κι ένα ελικόπτερο από την Αθήνα. Με εντολή του δημάρχου Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του δήμου, υπό τον αντιδήμαρχο Γιώργο Καρλή και προς ενίσχυση του έργου της πυροσβεστικής έχουν διατεθεί όλες οι υδροφόρες του δήμου Τρίπολης, από Τεγέα, Λεβίδι και Τρίπολη, ενώ υδροφόρες έχουν διατεθεί και από τους δήμους Γορτυνίας και Μεγαλόπολης.