Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Κώστας Κόλλιας: «Όλοι φταίνε για την αποτυχία της Κυβέρνησης εκτός από την ίδια»


Με αφορμή τη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Το διάγγελμα του Υπουργού Οικονομικών το βράδυ της Κυριακής υπήρξε ένα μνημείο ανευθυνότητας και διαστρέβλωσης της αλήθειας. Ο κύριος Βενιζέλος κινήθηκε στα όρια της δημοκρατικής ανοχής, διεκδικώντας για τον εαυτό του και την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το αποκλειστικό δικαίωμα να μιλούν και να πράττουν κατά βούληση. Ο ελληνικός λαός άκουσε εμβρόντητος τον Υπουργό Οικονομικών να κατηγορεί τους πάντες για την αποτυχία των κυβερνητικών πολιτικών, εκτός από την ίδια την Κυβέρνηση. Κατά τη γνώμη του κ. Βενιζέλου, φταίει ο Αντώνης Σαμαράς, οι δημοσιογράφοι, οι ακαδημαϊκοί, οι συνδικαλιστές, ακόμα και οι πολίτες. Φταίνε όλοι όσοι διαπιστώνουν την αποτυχία και τολμούν να το πουν δημόσια. Ο κ. Βενιζέλος δεν ζητά από τον ελληνικό λαό απλά να υποστεί όλα τα μέτρα που επινοεί η κυβέρνηση - ζητά να τα υποστεί αδιαμαρτύρητα.

Ο κ. Βενιζέλος είπε εν ολίγοις ότι μόνο ο ίδιος και η Κυβέρνηση κατέχουν την αλήθεια, μόνο αυτοί γνωρίζουν τα αληθινά προβλήματα και διαθέτουν τη λύση. Όσοι έχουν εναλλακτική πρόταση, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπατούν. Όσοι αγανακτούν ή όσοι πείθονται από τις θέσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, πλανώνται. Δεν είναι τυχαίο ότι το μισό διάγγελμα του Υπουργού Οικονομικών ήταν αφιερωμένο στον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε για δημαγωγία. Λησμονεί φαίνεται ο κ. Βενιζέλος ότι ο αρχηγός της Κυβέρνησής του ήταν εκείνος που κέρδισε εκλογές με ωμά ψέματα, ο κ. Παπανδρέου ήταν εκείνος που έκανε τον ανήξερο αν και, όπως έχει πλέον αποδειχθεί, όχι μόνο γνώριζε, αλλά είχε προσχεδιάσει την κρίση δανεισμού και την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Ο Υπουργός των Οικονομικών οφείλει να εξηγήσει με αποδείξεις ποιος έχει εμποδίσει εδώ και δύο χρόνια την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να υλοποιήσει τα μέτρα που παίρνει. Ποιος φταίει που, παρά την πολλαπλή αύξηση του ΦΠΑ και τις φοροεπιδρομές, το ταμείο είναι μείον. Ποιος φταίει που, παρά τις αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι δαπάνες αυξάνονται. Ποιος φταίει για τις 25.000 νέες προσλήψεις. Ποιος φταίει που, έπειτα από 6-7 νομοσχέδια για την αντιμετώπισή της, η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει. Ποιος φταίει που δεν προχώρησαν οι αποκρατικοποιήσεις και που, αν αρχίσουν τώρα, η δημόσια περιουσία θα πουληθεί για φραγκοδίφραγκα. Ποιος φταίει που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία πίσω από την άλλη, που η ανεργία έχει φτάσει στο 16% και ανεβαίνει, που η ύφεση βαθαίνει.

Ο κύριος Βενιζέλος οφείλει να απολογείται, όχι να κατηγορεί. Κανείς άλλος δεν φταίει, πλην της πολιτικής που συνειδητά αυτή η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να εφαρμόσει. Ο ίδιος βέβαια μιλά για πιέσεις από τους δανειστές μας για να φανούμε συνεπείς. Γι’ αυτό, πριν από κάθε δόση, η Κυβέρνηση με απειλές και τρομοκρατία, ζητά από τον ελληνικό λαό να αποκαταστήσει με νέες θυσίες τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας. Όμως κανείς δεν είναι υπόλογος γι’ αυτήν την κατάσταση, ούτε οι δανειστές, ούτε οι επικριτές, ούτε τα θύματα αυτής της πολιτικής.

Η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και ο αντικαταστάτης του κύριος Υπουργός των Οικονομικών διεκδίκησαν για μια ακόμη φορά την αποκλειστικότητα στον πατριωτισμό και στο αλάθητο, προσβάλλοντας βάναυσα ένα ολόκληρο έθνος. Τους καλώ να αναλογιστούν όχι μόνο ποιες είναι οι ευθύνες τους, αλλά και απέναντι σε ποιον. Να θυμηθούν ότι η πατρίδα είναι οι πολίτες και ότι λογοδοσία οφείλουν πριν και πάνω απ’ όλα στον ελληνικό λαό. Αυτός τους ανέδειξε και έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να κρίνει – και θα τους κρίνει.»