Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ανατροπή και “τεσσάρα” για ΑΕΚ - “Έβρεξε” γκολ στη Ξάνθη

Αισθητά βελτιωμένη επιθετικά, αλλά και με αρκετά αμυντικά κενά η ΑΕΚ επικράτησε στην έδρα της Ξάνθης με 4-3, στην εξ αναβολής αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Δυο γκολ “σέρβιρε” ο Γκερέιρο, ενώ άνοιξαν... λογαριασμό με γκολ στο πρωτάθλημα Γκούντγιονσεν, Βάργκας και Κλωναρίδης. Για τους Ακρίτες σκόραρε δις ο Μαρσελίνιο.
Η αναμέτρηση για την ΑΕΚ δεν ξεκίνησε καλά, αφού η Ξάνθη μπήκε δυναμικά στον αγώνα, δεν την επέτρεψε να έχει καλή κυκλοφορία, ενώ μόλις στο 13' βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Μαρσελίνιο, εκτέλεσε το μακρινό φάουλ, η μπάλα έσκασε κάτω και ξεγέλασε τον Αραμπατζή και έτσι ο παίκτης των Ακριτών πέτυχε το δεύτερο συνεχόμενο τέρμα του, μετά απ' αυτό στο Καραϊσκάκη. Φαίνεται όμως πως αυτό το τέρμα... ξύπνησε τους παίκτες της Ένωσης, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοση τους και πολύ γρήγορα έφεραν το ματς στα ίσα με ένα πανέμορφο τρόπο. Στο 23' ο Γκερέιρο έβγαλε τη σέντρα, ο Βάργκας έπιασε στην κίνηση κάτι σαν ψαλιδάκι και έστειλε την μπάλα -πρώτα στο δεξί δοκάρι κι έπειτα στα δίχτυα!
Στην συνέχεια η ΑΕΚ πίεσε περισσότερο, ο Γκερέιρο έδειξε πως μπορεί να την οδηγήσει στη νίκη και έτσι το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 38' Βραζιλιανοπολωνός βρήκε -με εκτέλεση κόρνερ- τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος με κεφαλιά έβαλε την Ένωση μπροστά στο σκορ.
Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη πάτησε γκάζι, με σκοπό να φτάσει στην ισοπαλία και έχοντας και τον άνεμο με το μέρος της είχε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για να το κάνει. Οι “κιτρινόμαυροι¨ όμως στο 75' αύξησαν τη διαφορά των τερμάτων τους από τους γηπεδούχους, με το πρώτο γκολ του Γκούντγιονσεν στο πρωτάθλημα.
Οι Ακρίτες όμως συνέχισαν να πιέζουν, παρά την εξέλιξη αυτή και κατάφεραν να μειώσουν σε 3-2 με το δεύτερο τέρμα του Μαρσελίνιο στον αγώνα. Το γκολ αυτό έδωσε κάποιες ελπίδες στην Ξάνθη, για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο Γκούντγιονσεν -με την ολοκλήρωση του 90λεπτου- τις διέλυσε. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Πόι λίγο πριν τη λήξη του αγώνα(94').
ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Στάσιακ, Ντάνι, Βασιλακάκης (68' Ντίκα), Σουάνης (79' Μάρα), Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης (58' Μαρκόφσκι).
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Βάργκας, Μάκος, Γκέντσογλου (60' Χοσέ Κάρλος), Γκερέιρο, Μπέλεκ (89' Κλωναρίδης), Λυμπερόπουλος (74' Γκούντγιονσεν).