Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Σφράγισαν την πρόκριση ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου για τα play off του Europa League

Το «παρών» στην κλήρωση για τα play off του Europa League μαζί με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό θα δώσουν ο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου, καθώς ξεπέρασαν με δεύτερη νίκη -εντός έδρας αυτή τη φορά- τα εμπόδια των Βαλερένγκα και Ντιφερτάνζ.
Ο δικέφαλος του Βορρά μετά τη νίκη στη Νορβηγία με 2-0 επικράτησε και στην Τούμπα τη Βαλερένγκα με σκορ 3-0 με τέρματα στο 44'  του Βιεϊρίνια, στο 49' του Αθανασιάδη και στο 58' του Φωτάκη.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Αρίας, Γκαρσία (79' Κοντρέρας), Φωτάκης, Βιεϊρίνια (69' Ρομπέρ), Ίβιτς (61' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης
BAΛΕΡΕΝΓΚΑ: Χίρσφελντ, Ντος Σάντος, Νόρντβικ (46' Λι), Μούρι, Στράντμπεργκ, Ογκούντε (60' Χέσταντ), Σινγκ, Μπέρε, Ζάγιτς (73' Νίλσεν), Φελά, Κονέ.

Στο Πανθεσσαλικό ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε με 2-0 την ομάδας από το Λουξεμβούργο χάρη στα τέρματα των Μαρτίν στο 30' και Ζέλεζι στο 58'.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Χάβι Γκραθία): Ρόκα, Σέλεζι, Ζαραδούκας (75΄ Ρόκκας), Ντολεζάι, Νταρμπιόν, Αλβάρες, Σανκαρέ, Ακόστα (46΄ Μπρέσκα), Μόνχε, Σκέμπρι (46΄ Σολάκης), Μαρτίν ΝΤΙΦΕΡΝΤΑΝΖ (Μορίς Σπιτονί): Βέμπερ, Ροντρίγκες, Ελ Ραφίκ (77΄ Ριμπέιρο), Καρόν (85΄ Μέι), Λεόνι, Μπέτμερ, Γένις, Λεμπρέσεν, Αφούν, Πίσκορ (64΄ Φρανζόνι), Κίντσιγκερ
Παρόλα αυτά, οι ερυθρόλευκοι αγωνιούν κυρίως για την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ που αναμένεται να εκδοθεί την Παρασκευή, καθώς αν δεν ανατραπεί η απόφαση υποβιβασμού τους για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, τότε η UEFA θα τους αποκλείσει αυτομάτως από το Europa League.

Ιδού οι πιθανοί αντίπαλοι

Λίγο μετά τις 10.30 βγήκαν τα γκρουπ από τα οποία θα προκύψουν οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στο Europa League. Θυμίζουμε ότι η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 και θα μεταδοθεί ζωνταντά από τη NS1 και το Eurosport.
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο 1ο γκρουπ και θα παίξει με μια εκ των: Σοσό (Γαλλία), Βιτόρια (Πορτογαλία), Αλάνια (Ρωσία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Σάμροκ (Ιρλανδία)

Ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται στο 2ο γκρουπ και θα παίξει με μία εκ των: Ρόμα (Ιταλία), Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Αντερλεχτ (Βέλγιο), Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο 3ο γκρουπ και θα παίξει με μία εκ των: Τράμπζονσπορ (Τουρκία), Καρπάτι (Ουκρανία), Χαρτς (Σκωτία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Εκρανάς (Λιθουανία)

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο 7ο γκρουπ και θα παίξει με μία εκ των: Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία), Χέλσινμποργκ (Σουηδία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Γκαζ Μέταν (Ρουμανία), Ελσίνκι (Φινλανδία), Ντιναμό Ντμπιλίσι (Γεωργία)