Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Δυτική Μακεδονία επισκέφθηκε σήμερα την Καστοριά. Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Καστοριάς.

Ντόρα Μπακογιάννη: Την ώρα που η κυβέρνηση καθυστερεί και αποτυγχάνει και δεν έχει κανένα αποτέλεσμα στην οικονομική της πολιτική, ο κόσμος τρέμει για το τι τον περιμένει τον χειμώνα. Είναι η ώρα οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συνεργαστούν, να είναι αποτελεσματικές και να προχωρήσουν μπροστά για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Το είπαμε πρώτοι, το λέμε συνέχεια το λέμε ξανά και σήμερα. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει ελπίδα αλλαγής νοοτροπίας των πολιτικών, η οποία νοοτροπία είναι ως σήμερα το πώς θα κερδίσει την πελατεία το κόμμα και όχι το συμφέρον της χώρας;
Ντόρα Μπακογιάννη: Η Δημοκρατική Συμμαχία από την ημέρα της ιδρύσεως της, έχει κατηγορηματικά δηλώσει ότι αυτή η κρίση δεν αντιμετωπίζεται από ένα κόμμα μόνο. Αντιμετωπίζεται με τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Σήμερα χρειάζεται να βάλουμε στην άκρη τις οποιεσδήποτε σκέψεις για κομματικό ή πολιτικό όφελος και να δούμε πως θα μπορέσει να ορθοποδήσει η Ελλάδα. Εδώ, από τη Δυτική Μακεδονία, από την περιοχή με τη μεγαλύτερη ανεργία στη χώρα, το μήνυμα όλων των πολιτών ήταν σαφές. Θέλουν λύση, θέλουν φως στην άκρη του τούνελ και απαιτούν συνεργασία όλων των δυνάμεων.

Δημοσιογράφος: Η πρότασή σας ήταν να υπάρξει συναινετική κυβέρνηση με εκλογές ή χωρίς εκλογές;
Ντόρα Μπακογιάννη: Είχα ελπίσει όταν συναντήθηκε ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά ότι θα υπάρξει μία τέτοια κυβέρνηση συνεργασίας πριν από τις εκλογές. Πάντως είτε πριν θα γίνει με τη βούληση των υπευθύνων πολιτικών δυνάμεων είτε μετά τις εκλογές όπου θα την επιβάλλει η βούληση του ελληνικού λαού.

Δημοσιογράφος: Είστε ικανοποιημένη από την ανταπόκριση των τοπικών φορέων στο κάλεσμα της  επίσκεψή σας;
Ντόρα Μπακογιάννη: Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη. Οι παραγωγικοί φορείς ήρθαν, οι αυτοδιοικητικοί επίσης. Είναι και λογικό. Εγώ έχω υπάρξει δήμαρχος και όπως αντιλαμβάνεστε έχω μία στενή σχέση με την αυτοδιοίκηση. Αλλά και η Δημοκρατική Συμμαχία είναι πάρα πολύ σαφής στη θέση της για να μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα. Και η ανάπτυξη δεν διατάσσεται. Για να μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη θα πρέπει να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες οι οποίες θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να επενδύσουν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει άμεσα να αλλάξει η φορολογία και να έχουμε ένα σταθερό χαμηλό συντελεστή έτσι ώστε να τον πληρώνουν όλοι. 

Αύριο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί το νομό Φλώρινας.

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για την απώλεια του Λεωνίδα Κύρκου

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, για την απώλεια του Λεωνίδα Κύρκου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Ο Λεωνίδας Κύρκος ως ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς στην Ελλάδα έγραψε ιστορία στον τόπο. Οικοδόμησε μια Αριστερά πιο σύγχρονη, πιο δημοκρατική, πιο ανοικτή στα νέα ρεύματα και μπόρεσε να την οδηγήσει να παρακολουθήσει τις αλλαγές στην Ενωμένη Ευρώπη.
Ήταν άνθρωπος δημιουργικός και ανεξάρτητος, πνεύμα ελεύθερο και γνήσια δημοκρατικό.
Ο Λεωνίδας Κύρκος με την εντιμότητα και το ήθος που τον διέκρινε, την ανθρωπιά και την καλοσύνη του, τη μαχητικότητα και την πίστη στις ιδέες του, είναι ένα παράδειγμα  πολιτικού προς μίμηση όχι μόνο από την Αριστερά, αλλά απ’ όλον τον πολιτικό κόσμο.
Για μένα υπήρξε πολύτιμη η προσωπική σχέση που είχαμε, τον αποχαιρετώ με αγάπη και εκφράζω στην οικογένεια του, στους οικείους και φίλους του θερμά συλλυπητήρια»