Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Αρπάχτηκαν στο Υπουργικό Παπανδρέου και Παπουτσής για τις δηλώσεις Παμπούκη

Ενδοκυβερνητική κρίση προέκυψε ξαφνικά, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να μην συγκρατεί τον εκνευρισμό του και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, να βρίσκεται για λίγο στον… αέρα και εκτός γραμμής. Η συζήτηση ξεκίνησε, όταν ο κ. Παπουτσής εξέφρασε τη δυσφορία του για δηλώσεις που είχε κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και αρμόδιος για τη ναυτιλία, Χάρης Παμπούκης, ο οποίος περίπου τάχθηκε εναντίον της κατάργησης του αυτόνομου υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο κ. Παπανδρέου, χωρίς να τοποθετηθεί επί της ουσίας των ενστάσεων του κ. Παπουτσή, κάλεσε ουσιαστικά τον υπουργό να μην ασχολείται με το θέμα, λέγοντας ότι δεν είναι του παρόντος. Αφήνοντας την εντύπωση ότι δίνει, μάλιστα, συνέχεια, ο πρωθυπουργός είπε σε κάποια άλλη αποστροφή του ότι «κανείς υπουργός δεν πρέπει να νιώθει κολλημένος στην καρέκλα του». Η αποστροφή αυτή φάνηκε αρχικά να απευθύνεται προσωπικά στον κ. Παπουτσή, αλλά, όπως κι αν την ερμήνευε κανείς, υπήρξε μια κάποια «παγωμάρα» στην αίθουσα.

Αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος διευκρίνιζε ότι δεν απευθυνόταν σε κάποιον προσωπικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, αλλά αφορούσε στην ανάγκη να προωθηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, όσες συγκρούσεις και όποιο πολιτικό κόστος και αν απαιτηθούν. Ο κ. Μόσιαλος σημείωνε μάλιστα ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγών στην κυβέρνηση, ούτε σε δομές ούτε σε πρόσωπα.
Σε κάθε περίπτωση, φάνηκε ότι ο εκνευρισμός που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι έντονος, ου μην και ανεξέλεγκτος.

thebest.gr/