Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΕΡΤ για απόκρυψη Ειδήσεων


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

 «Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΕΡΤ για την απόκρυψη της σκανδαλώδους υπόθεσης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη, στενός συνεργάτης του οποίου είχε στήσει μηχανισμό ρουσφετολογικών προσλήψεων.
Αυτό το μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα, το οποίο έχει καταγγείλει ακόμα και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, όπου εκλέγεται ο κ. Κουτμερίδης, οι κομματικοί εγκάθετοι, που διευθύνουν την ΕΡΤ, το απέκρυψαν από τα Δελτία Ειδήσεων, δίνοντας εντολή να μην παίξει το ρεπορτάζ αυτό.
Ρωτούμε τον κ. Μόσιαλο:
Η λογοκρισία αυτή, έχει την έγκρισή του;
Αν όχι, τι σκοπεύει να πράξει;».


Επίσης ο κ. Γ. Μιχελάκης, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την πρωτοφανή λογοκρισία της διοίκησης της ΕΡΤ, για τη σκανδαλώδη υπόθεση του κ. Κουτμερίδη,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

 «Ο κ. Μόσιαλος παραδέχτηκε ότι οι διοικούντες την ΕΡΤ λογόκριναν, χωρίς αυτός να το γνωρίζει, τα Δελτία Ειδήσεων και απαγόρευσαν να μεταδοθεί ο,τιδήποτε αφορά στην σκανδαλώδη υπόθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη.



Περιμένουμε να δούμε αν ο κ. Μόσιαλος, ως πολιτικός προϊστάμενος της Δημόσιας Τηλεόρασης, θα πράξει το καθήκον του και θα ζητήσει τις παραιτήσεις των υπευθύνων, για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια».


Επίσης από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας γιά το ίδιο θέμα εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Περιμέναμε από το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ, μετά το θέμα που προέκυψε  με τη λογοκρισία για τη σκανδαλώδη υπόθεση Στ. Κουτμερίδη, το πρώτο δελτίο τύπου να αφορά στην παραίτηση κάποιου υπευθύνου. Αντ’ αυτού, οι “υπεύθυνοι” προτίμησαν να κρυφτούν πίσω από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους».