Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Με το βλέμμα στις κάλπες Η Ν.Δ. δουλεύει για να είναι έτοιμη όταν εμφανιστεί το «σύνδρομο Θαπατέρο»

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας προκήρυξε πρόωρες εκλογές και από τη μεριά της Ν.Δ. εκτιμάται πως την ίδια κατάληξη θα έχει και το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι ο μαύρος Σεπτέμβρης που έρχεται και θα πλήξει όλα τα νοικοκυριά θα αποτελέσει την αρχή της αντίστροφης μέτρησης του πολιτικού τέλους της κυβέρνησης Παπανδρέου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Στη Ν.Δ. με εντολή του Σαμαρά αρχίζουν να ετοιμάζονται, ώστε όλα να είναι έτοιμα όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κληθεί να κυβερνήσει και δουλεύει πάνω σε τρεις άξονες:

-Θεσμικός και προγραμματικός: το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι ήδη έτοιμο σε μεγάλο βαθμό και οι προτάσεις είναι ανατρεπτικές.

-Σε επίπεδο οικονομίας: η Ν.Δ. ψάχνει αριθμούς οι οποίοι θα πέσουν στο τραπέζι την ώρα της επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα.

-Σε επίπεδο κομματικό: το ξεκαθάρισμα του ψηφοδελτίου θεωρείται δεδομένο, καθώς ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι τα πρόσωπα παίζουν σημαντικό ρόλο για να πειστούν οι πολίτες ότι αυτά που λέει τα εννοεί.
newsbeast.gr