Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Γ. Μιχελάκης...Η κατάργηση του ασύλου της ανομίας στα Πανεπιστήμια και η εκλογή των Πρυτανικών Αρχών αποτελούν για μας βασικές θέσεις και δεν τις χαρίζουμε σε κανέναν.


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:   


«Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά και με συνέπεια υποστηρίζει τη συναίνεση στα θέματα της Παιδείας. Στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταθέσαμε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις και αγωνιστήκαμε στη Βουλή μέχρι την τελευταία ώρα για την υιοθέτησή τους από την κυβέρνηση.
Και τελικά το πετύχαμε! Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ.
Η κατάργηση του ασύλου της ανομίας στα Πανεπιστήμια, κυρίαρχη θέση του κ. Αντώνη Σαμαρά και η εκλογή των Πρυτανικών Αρχών από τον φυσικό τους χώρο, δηλαδή την ακαδημαϊκή κοινότητα, αποτελούν για μας βασικές θέσεις και δεν τις χαρίζουμε σε κανέναν.
Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης, η Νέα Δημοκρατία ήταν έτοιμη να δεχτεί την ουσιαστική μείωση της εκπροσώπησής τους μέσα από τους συλλόγους φοιτητών, αλλά όχι την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων, πράγμα που ως κυβέρνηση θα επανεξετάσουμε.
Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να πολιτεύεται με υπευθυνότητα και αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΔ κ Α ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα γραφεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σύσκεψη υπό τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Αρκαδίας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ.:  Γιώργος Κασιμάτης, Πρόεδρος ΚΕΕΕ & Πρόεδρος  Ε.Β.Ε.Π., Παναγής Καρέλλας, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλ. Αθηνών & Γ΄ Αντ/δρος ΕΣΕΕ, Βασίλειος Κορκίδης, Πρόεδρος Ε.Σ.Ε.Ε., Γιώργος Κουράσης, Αν.Γεν.Γραμ. ΠΟΕΣΕ, Μέλος Δ.Σ. ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Αποστολίνας, Δικηγόρος, Βασίλειος Ιωάννου, Πρόεδρος Πανελ. Ομοσπ. Αργυροχρισοχόων & Αντ.ΓΣΕΒΕΕ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, Πρόεδρος Σ.Α.Τ.Α., Πρόεδρος Παν. Ομ. Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ & Γραμ. Παραγωγικών Τομέων ΝΔ, Αντώνης Παναγόπουλος, Αν. Πρόεδρος ΔΑΚ-ΜΜΕ, Ιορδάνης Τσότσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πέλλας, Δημήτρης Μπαράτσας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Παναγιώτης Αγνιάδης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Γιώργος Αλ. Σουφλιάς, Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων, Κων/νος Ζωντανός, Γραμματέας Οργανωτικού ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, Αν. Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων ΝΔ, Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, Αν. Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων ΝΔ, Ιωάννης Κόκκας και Δημήτρης Λέντζος στελέχη της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε η προετοιμασία των συνδυασμών, τους οποίους θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων των Επιμελητηρίων της χώρας.