Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Γιώργος Κασαπίδης...αναβάθμιση και περαιτέρω αξιοποίηση των βοσκοτόπων, που είναι ένας φυσικός πόρος τεράστιας οικονομικής αξίας για την Πατρίδα μας και την ελληνική κτηνοτροφία


O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, μετά την ψήφιση από την Κυβέρνηση και τη νομιμοποίηση απόθεσης καταλοίπων μεταλλουργικών δραστηριοτήτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:




   «Τη στιγμή που η ελληνική ύπαιθρος μοιάζει με ανεξέλεγκτη χωματερή πάσης φύσεως αποβλήτων, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με νόμο του ΥΠΕΚΑ, επιτρέπει την απόθεση καταλοίπων μεταλλουργικών δραστηριοτήτων εντός δασών και δασικών εκτάσεων.

Είναι οξύμωρο από τη μία να αδυνατούμε ως κράτος να ελέγξουμε την παράνομη απόρριψη στο περιβάλλον διαφόρων ειδών αποβλήτων και από την άλλη να επιτρέπουμε να γίνεται αυτό για ορισμένη κατηγορία μπαζών σε δασικές εκτάσεις.

Ελλείψει ελεγκτικών μηχανισμών, κυρίως στους Ο.Τ.Α., αλλά και στην κεντρική διοίκηση είναι επιζήμια για τη χώρα η ελαστικοποίηση της νομοθεσίας ως προς την απόρριψη αποβλήτων στο περιβάλλον.

Είναι σίγουρο ότι, εκτός της περιβαλλοντικής και αισθητικής υποβάθμισης, σοβαρότατα προβλήματα θα προστεθούν και στους Έλληνες κτηνοτρόφους, οι οποίοι βλέπουν -χρόνο με το χρόνο- τα βοσκοτόπια της χώρας και οι τυχόν υποδομές σ΄ αυτά να πλήττονται και να απαξιώνονται.

Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα συνδέοντας το με την αναβάθμιση και περαιτέρω αξιοποίηση των βοσκοτόπων, που είναι ένας φυσικός πόρος τεράστιας οικονομικής αξίας για την Πατρίδα μας και την ελληνική κτηνοτροφία».