Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η περιπέτεια του Οικουμενικού Πατριάρχη στα βουνά του Πόντου


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Απίστευτη περιπέτεια με έζησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και αντιμετώπισε κινδύνους, που ούτε ο ίδιος πίστευε , στην προσπάθεια του να επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στην Τραπεζούντα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά τη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, αποφάσισε το πρωί της Τρίτης να πάει να προσευχηθεί στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται σε κοντινή αλλά δύσβατη περιοχή κοντά στο όρος Ματσούκα στον Πόντο. Στο δρόμο προς το μοναστήρι όμως ο Πατριάρχης κινδύνεψε να πέσει, το όχημα που τον μετέφερε έμεινε από λάστιχο, ο δρόμος έκλεισε από ένα δέντρο που έπεσε στο δρόμο και έτυχαν διάφορα άλλα εμπόδια . Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε « στη ζωή μου δεν έζησα τέτοια περιπέτεια.
Ο Πατριάρχης είχε σκοπό να φτάσει στο Μοναστήρι με τα οχήματα. Όμως ο χωματόδρομος δεν το επέτρεπε. Οι ντόπιοι τον προειδοποίησαν πως ο δρόμος ήταν δύσβατος και επικίνδυνος.Τότε ο κ. Βαρθολομαίος και η συνοδεία του άρχισαν να προχωρούν στα μονοπάτια. Όμως λόγω της ομίχλης χάθηκαν! Δεν μπορούσαν να εντοπίσουν ούτε το μοναστήρι , ούτε την περιοχή που είχαν ξεκινήσει την πορεία τους.
Λίγη ώρα μετά εντόπισαν από μακριά το μοναστήρι και προσευχήθηκαν.
Όμως στην επιστροφή στο χέρι του Πατριάρχη τσίμπησε ένα αγκάθι, αργότερα το όχημα που τον μετέφερε έμεινε από λάστιχο και μετά ο δρόμος της επιστροφή έκλεισε λόγω ενός κορμού δέντρου που είχε κλείσει το δρόμο. Μετά από την ολοήμερη αυτή περιπέτεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης επέστρεψε στην Τραπεζούντα τόνισε ότι ήταν μεγάλη περιπέτεια αλλά έδειξε και το πείσμα της θέλησης του και δήλωσε « έκανα με μεγάλη χαρά αυτή τη διαδρομή και άξιζε. Φέτος κατάφερα να δω από κοντά το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα αλλά θα έρθω και του χρόνου για το το δω». 



onalert.gr