Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Γκαζώνει ο Τατούλης καταμεσής τον Αύγουστο...

Η εκτελεστική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεδρίασε σήμερα στην Τρίπολη υπό την προεδρία του Πέτρου Τατούλη με την συμμετοχή των 8 αντιπεριφερειάρχών, και όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες ειπώθηκαν και αποφασίστηκαν σημαντικές πρωτοβουλίες τις οποίες έφερε στο τραπέζι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Το κλίμα στο ανώτατο όργανο της Περιφέρειας φαίνεται ότι ήταν εξαιρετικά καλό, δεδομένης της ομοφωνίας σε όλες τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε επίπεδο προγραμματικό για τους επόμενους μήνες, αλλά και του περιεχομένου των αποφάσεων που μάλλον θα ταράξουν τα νερά των συμφερόντων και των 'μετώπων' που διαφέντευαν στην παλαιά μορφή των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Την αρχική θεώρηση του εξαμήνου στην οποία έγινε η ανάληψη της Διοίκησης, ακολούθησαν προτάσεις του Πέτρου Τατούλη που αφορούν την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία της Περιφέρειας εφ' εξής. Στόχος των προτάσεων του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η μείωση της γραφειοκρατίας και της συνεπακόλουθης ταλαιπωρίας των πολιτών από ένα δυσκίνητο μηχανισμό που έτρεφε άνομες σχέσεις και δημιουργούσε στους πολίτες το αίσθημα της αδικίας.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται ένα διοικητικό task force με έδρα την Τρίπολη και το Διοικητήριο στο οποίο στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες με μορφή οργάνωσης matrix σε σχέση με τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες που καλούνται πλέον να αποδώσουν, σε διοικητικό προϊόν, συγκεκριμένα αποτελέσματα που σχεδιάζονται σε κεντρικό επίπεδο. Η Κεντρική Διοίκηση με λίγα λόγια θα έχει την επιτελική λειτουργία των υπηρεσιών, και οι πολιτικές αποφάσεις που θα λαμβάνονται στο ΠΕΣΥ θα αφομοιώνονται άμεσα και θα διαχέονται, με υψηλό βαθμό ελέγχου του αποτελέσματος, στις ΠΕ από το task force που θα ελέγχεται απευθείας από την εκτελεστική επιτροπή και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη.

Προφανώς ο Πέτρος Τατούλης αφού ξεκαθάρισε πολιτικά το τοπίο με την καθολική του επικράτηση απέναντι στα κομματικά συμφέροντα, αλλά και με τις ισορροπίες στο ΠΕΣΥ, ανέβασε τα μανίκια και γκάζωσε τους συνεργάτες του για το δυσκολότερο χειμώνα που θα περάσει η χώρα μας μεταπολεμικά. Την Δευτέρα το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου θα έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, μια που ο Πέτρος Τατούλης είναι βέβαιο ότι θα κάνει ανακοινώσεις για όλα αυτά που σήμερα αποφασίστηκαν. Άντε να δούμε.