Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Γ. Μιχελάκης ...για τη συνεχιζόμενη διόγκωση του κράτους, οι “συναρμόδιοι” αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης κύριοι Βενιζέλος και Πάγκαλος εξακολουθούν να σιωπούν.


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

«Μπροστά στα όσα ήδη αποκαλύψαμε για τη συνεχιζόμενη διόγκωση του κράτους, οι “συναρμόδιοι” αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης κύριοι Βενιζέλος και Πάγκαλος εξακολουθούν να σιωπούν.
Η στάση τους είναι ένδειξη αδυναμίας και απόδειξη ενοχής.
για μια ακόμη φορά τους ρωτούμε:
-          Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι, από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο, δημιουργήθηκαν τουλάχιστον 67 νέες Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες;
-          Ποιοι και με ποια κριτήρια τοποθετούνται στις νέες και υψηλόμισθες θέσεις που κατασκευάζονται;
-          Ποια είναι η συνολική οικονομική επιβάρυνση του Δημοσίου, από τις επιπλέον αυτές κρατικές δομές;
Οι κύριοι Αντιπρόεδροι οφείλουν να δώσουν άμεσα συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες απαντήσεις.
Είναι πρόκληση για τους πολίτες, αφενός να αυξάνουν φόρους και να περικόπτουν μισθούς και αφετέρου να κατασκευάζουν θέσεις για την εξυπηρέτηση κομματικών στελεχών. Είναι πρόκληση και η σιωπή τους».

Οι περιφερειάρχες της χώρας μπόρεσαν, μέσα σε δύο ώρες να κάνουν αυτό που δεν έκαναν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Ραγκούσης για σχεδόν ένα μήνα.
Επίσης ο κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την αναστολή της απεργίας των ταξί:   

«Οι απεργοί ταξί απέδειξαν υπευθυνότητα, μπροστά στην κυβερνητική ανευθυνότητα.
Και οι περιφερειάρχες της χώρας μπόρεσαν, μέσα σε δύο ώρες να κάνουν αυτό που δεν έκαναν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Ραγκούσης για σχεδόν ένα μήνα.
Η εξέλιξη αυτή πείθει και τον πλέον δύσπιστο ότι ο κ. Ραγκούσης σκόπιμα προκάλεσε το χάος που ζήσαμε για περισσότερο από μισό μήνα. Για μια προσωπική βεντέτα με τον προκάτοχό του, αλλά και για να αποπροσανατολίσει τους Έλληνες από τα αδιέξοδα και τις επώδυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης, δεν δίστασε να πλήξει τον Τουρισμό και την εθνική μας Οικονομία».