Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Άλλη μια επικοινωνιακή μεθόδευση

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής ΕυθύνηςΟικονομίας της Νέας  Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης έκανε την  ακόλουθη δήλωση:

Image«Η κυβέρνηση, όχι μόνο δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της  φοροδιαφυγής, αλλά αδυνατεί να κατανοήσει και τα αίτια που τη γεννούν και τη  συντηρούν.
Επανέρχεται, λοιπόν, με τη γνωστή μέθοδο των διαρροών και της γενίκευσης  μεμονωμένων περιστατικών, προσπαθώντας να καλύψει τις αδυναμίες της. Η δημοσιοποίηση περιστατικών φοροδιαφυγής, όπως του “κομμωτή και του  αστρολόγου”, αλλά και η γενίκευση ότι δήθεν όλοι οι καθηγητές πανεπιστημίου και  όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ αποκρύπτουν τα εισοδήματά τους, αποτελεί άλλη μια  επικοινωνιακή μεθόδευση και απόπειρα κοινωνικού αυτοματισμού.
Ουσιαστικά, πρόκειται για “πυροβολισμούς στον αέρα”, αφού μέχρι σήμερα  επιμελώς το οικονομικό επιτελείο αρνείται να παρουσιάσει συγκεκριμένα  αποτελέσματα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Υπενθυμίζουμε ότι, η Νέα Δημοκρατία, έχει ζητήσει από την κυβέρνηση με  ερώτηση στη Βουλή, να καταθέσει στοιχεία για το ύψος των εσόδων που έχουν  επιτευχθεί σε σχέση με τον αρχικό στόχο, που η ίδια έχει θέσει και ανέρχεται στο  1,5 δισ. ευρώ για το 2011.
Δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις, ούτε ίσως και τις προσπάθειες που  καταβάλλονται.
Όμως, η αξιολόγηση κρίνεται από τα αποτελέσματα και από τις  επιδόσεις της ακολουθούμενης φορολογικής πολιτικής, που στη συγκεκριμένη  περίπτωση είναι ανύπαρκτη έως και αρνητική».

onned-korinthias.gr