Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

"Κορινθιακός πόλεμος" για τα πεπραγμένα της ΝΑ -Ευθείες βολές απο Πετρόπουλο σε Ταγαρά -Παπαφωτίου -Τι απάντησαν ο αντιπεριφερειάρχης και ο πρώην Νομάρχης

Jenny's World

Εαν δεν υπήρχε και η Κορινθία να απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνέβαινε αυτό που φοβόμαστε και διατυπώσαμε σήμερα το πρωί ...Πριν την αρχική τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε ,η συζήτηση ήταν εξαιρετικά αδιάφορη και χλιαρή και σίγουρα εντελώς αντίθετη απο αυτά που η Νέα Πελοπόννησος πρέσβευε σχετικά με το θέμα αυτό.

Ο κ. Δέδες αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Νομαρχιακής Αυτοδιοικησης Κορινθίας και στα ελλείματα που βρήκε..Το κλίμα άλλαξε εντελώς όταν τον λόγο έλαβε ο Νίκος Πετρόπουλος ο οποίος είπε πως οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Ο Νίκος Πετρόπουλος αναφέρθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν, αμφιβόλου ποιότητας και οι οποίες στοίχισαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ .Μίλησε για τον φωτισμό του Ακροκορίνθου ,το Αρχαίο Λιμάνι του Λεχαίου ,το Θέατρο Εξαμιλίων ..Παρά την υπογράμμισή του πως εκτιμά τον Νίκο Ταγαρά ,οι επισημάνσεις του περιφερειακού συμβούλου ήταν ευθείες βολές κατά του πρώην Νομάρχη και του αντιπεριφερειαρχη Απόστολου Παπαφωτίου.
Ο κύριος Πετρόπουλος στο τέλος της τοποθέτησης του επεσήμανε πως 4 χρόνια ως αντιπολίτευση στο ΝΣ Κορινθίας ουδέποτε ψηφσε τα πολιτστικά δρώμενα της Νομαρχίας ,αφού το Λυσσίπειο δεν έιχε κατασταστικό ανααρωτιόντουσαν όλοι πώς περνούσε το ΝΣ κονδύλια.
Αρχικώς το "γάντι" σήκωσε ο Απόστολος Παπαφωτίου ο οποίος παραδέχθηκε πως το Λυσσιπειο πράγματι δεν έχει καταστατικό. Όμως ο οποιοσδήποτε σύμβουλος που αμφισβητεί τα πεπραγμένα της ΝΑ μπορεί να ελέγξει τα τιμολόγια για τις εκδηλώσεις που έγιναν .Κατηγόρησε τον κ. Πετρόπουλο για όψιμο ενδιαφέρον ,παρότι ως αντιπολίτευση ουδέποτε αγκάλιασε το έργο των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Για το θέμα του Ακροκορίνθου και του Αρχαίου Λιμανιού Λεχαίου ο κ. Παπαφωτίου είπε πως ο κ. Πετρόπουλος ήταν στην Οικονομική επιτροπή και γνωρίζει πως όλες οι διαδικασίες ήταν απολύτως διαφανείς.

Ακολούθησε ο Νίκος Ταγαράς ο οποίος δήλωσε κατάπληκτος με την τοποθέτηση του Νίκου Πετρόπουλου ,ο οποίος 8 χρόνια δεν είχε εκφράσει ποτέ τέτοια θέση.Ο κ. Ταγαράς δεν θέλησε να αγγίξει τόσο το θέμα των εκδηλώσεων ,αρκέστηκε να πει πως ακόμα και η αντιπολίτευση ζητούσε να γίνονται εκδηλώσεις.Στο θέμα του Ακροκορίνθου και του Αρχαίου Λιμανιού Λεχαίου ο κ. Ταγαράς αναφέρθηκε στα έργα που δημοπρατήθηκαν και κατασκευάστηκαν γρήγορα και παραδόθηκαν στην Αρχαιολογία..με όλες τις διαφανείς διαδικασίες.
Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δευτερολογία του Γ. Δέδε...Είναι φανερό πως επήλθε η αναμενόμενη ρήξη στα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας