Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Δειλό βήμα προς την κατεύθυνση της οικονομικής ενοποίησης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Παρίσι αποτελεί ένα δειλό βήμα προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης και της οικονομικής ενοποίησης της Ένωσης, που είναι αναγκαίες για να μην διαλυθεί η ζώνη του Ευρώ. 
Όσοι στην Ελλάδα αναζητούν άλλοθι στην επέκταση της κρίσης στον πυρήνα της Ευρώπης, για να καθυστερήσουν περαιτέρω τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που είναι απαραίτητες για την ενδυνάμωση του ιδιωτικού τομέα και τον περιορισμό του κράτους, βλάπτουν τον τόπο».

Επίσης ο Δημήτρης Ζαφειριάδης, δήλωσε:

«Όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ελλάδας και της Φινλανδίας δεν είναι μια καλή συμφωνία. Μπορεί να κρίθηκε αναγκαία για την απρόσκοπτη εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουνίου, αλλά είναι στο όριο της πρόκλησης και υπάρχει ο κίνδυνος να ανοίξει ο δρόμος για επιμέρους διμερείς διαπραγματεύσεις.  
Αντί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για τη σύναψη πρόσθετων δανείων και η αξιωματική αντιπολίτευση με την αριστερά να διαγκωνίζονται για την επιβεβαίωση των καταστροφολογικών τους προβλέψεων, επιβάλλεται να επιδιώξουμε γρήγορα την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων στην οικονομία, που αποτελούν το μόνο ασφαλή τρόπο στήριξης της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης της χώρας».