Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Τι κρύβεται πίσω από τις συζητήσεις για συνεργασία. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να έχει τον πρώτο λόγο


Ημέρα επιστροφής από τις διακοπές η χθεσινή. Στο σπίτι περιμένουν οι λογαριασμοί και τα ραβασάκια της εφορίας. Μπροστά ένας δύσκολος χειμώνας για όλους. Αλλά και ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός υπέρ συγκυβέρνησης χωρίς την παρεμβολή εκλογών. Για να έχει τον πρώτο λόγο το ΠΑΣΟΚ – αν και έχει πάψει να είναι πρώτο κόμμα
 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια προπαγανδιστικής επιβολής του σεναρίου για συναίνεση – συγκυβέρνηση – συγκατοίκηση, όπως προκύπτει από όλες τις δηλώσεις και συνεντεύξεις των κυβερνητικών στελεχών, αλλά και των ηγετών των μικροτέρων κομμάτων.
Με εξαίρεση τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, που στη συνέντευξή του στον «Κόσμο του Επενδυτή» ζήτησε καθαρές λύσεις, όλες οι άλλες δηλώσεις βρίσκονται στην κατεύθυνση μιας κυβέρνησης συνεργασίας.
Τα κυβερνητικά στελέχη, όπως προκύπτει από τις συνεντεύξεις των κ.κ. Ρέππα και Λοβέρδου, επιθυμούν αυτήν την εξέλιξη χωρίς… εκλογές.       
 Η Κύπρος αντιστέκεται στον ΦΠΑ
Το πρώτο πακέτο μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης ψηφίστηκε από την κυπριακή Βουλή, όχι όμως και η αύξηση του ΦΠΑ.    
 Παιχνιδάκια… Βρυξελλών
Επιμένουν οι Βρυξέλλες στις… ταχύρρυθμες αποκρατικοποιήσεις, αν και γνωρίζουν πως θα πουλήσουμε φτηνά.
Ακούει κανείς στην Ελλάδα; (Νο1)
Η εκ μέρους της Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίηση ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας βαθιάς ύφεσης, αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη ότι οι πολιτικές που μέχρι σήμερα έχουν ακολουθηθεί – με πειραματόζωο την Ελλάδα - βρίσκονται εντελώς προς την λανθασμένη κατεύθυνση. Το μήνυμα τώρα είναι η ανάπτυξη...     
Ακούει κανείς στην Ελλάδα; (Νο2)
Στην αντεπίθεση περνά η Ιταλία για να αντιμετωπίσει τις απειλητικές διαθέσεις των «εταίρων» στην ΕΕ και να διασώσει την οικονομία και το διεθνές κύρος της. Κάνει, δηλαδή, η ιταλική κυβέρνηση ό,τι δεν έκανε η ελληνική, που συκοφάντησε τη χώρα. Και, βέβαια, ο Τρεμόντι δεν μιλά για... Τιτανικό!           
 
elzoni.gr