Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Συνεχίζεται η «βροχή» ονομάτων για Ολυμπιακό

Ανδρέας Τάτος, Θανάσης Καραγκούνης (Ατρόμητος) και Πολ Κεϊτά (ΠΑΣ Γιάννινα) είναι τα ονόματα από την εσωτερική αγορά που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό, την ώρα που στη λίστα παικτών από το εξωτερικό για τη θέση του αμυντικού χαφ προστέθηκε ο 28χρονος διεθνής Καμερουνέζος αμυντικός χαφ της Αστον Βίλλα Ζαν Μακούν(φωτο).
Ο Μακούν προτάθηκε στους Πειραιώτες με την Αστον Βίλα να τον παραχωρεί ως δανεικό και η περίπτωσή του εξετάζεται πλέον σοβαρά. Πρόκειται για έναν παίκτη που έπαιξε από το 2001 έως το 2008 στη Λιλ. Ακολούθησε μία τριετία στη Λιόν για να πάρει μεταγραφή το 2011 στην ʼστον Βίλα. Είναι διεθνής με το Καμερούν από το 2003, μετρώντας 54 συμμετοχές.
Αν και η αγγλική ομάδα δαπάνησε ένα σεβαστό ποσό για να τον κάνει δικό της (περίπου 6 εκατ. ευρώ), η επένδυση δεν της βγήκε καθώς ο Αφρικανός μετράει μόλις 7 συμμετοχές με τους «χωριάτες».
Στην εσωτερική αγορά και την περίπτωση του Ανδρέα Τάτου, η διοίκηση του Ατρομήτου πρότεινε στον Ολυμπιακό να προχωρήσει άμεσα στη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή. Στο Λιμάνι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησής του από τη στιγμή μάλιστα που ο ποδοσφαιριστής αρέσει στον Ερνέστο Βαλβέρδε, αρκεί ωστόσο οι απαιτήσεις του Ατρομήτου να πέσουν από τις 700.000 ευρώ που ζητούσαν αρχικά.
Στη λίστα των Πρωταθλητών, αλλά όχι για άμεση απόκτηση, βρίσκεται και ο υψηλόσωμος αμυντικός μέσος του ΠΑΣ Πολ Κεϊτα. Ο Σενεγαλέζος έχει κάνει καλή εντύπωση στους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων» και πιστεύουν πως θα μπορούσε να αγωνιστεί στην ομάδα, οπότε θα παρακολουθούν τον 19χρονο στους αγώνες του Αγιαξ της Ηπείρου.