Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Τα συλλυπητήρια της Ν. Δ. γιά Λεωνίδα Κύρκο και Λυκούργο Καλλέργη


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για την απώλεια του Λεωνίδα Κύρκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Ο Λεωνίδας Κύρκος ήταν ο ηγέτης της Αριστεράς, που σημάδεψε με τη ζωή του, τη δράση του και τις ιδέες του, όχι μόνο την Παράταξή του, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική πολιτική σκηνή για πολλές δεκαετίες.
Πρωτοπόρος στο κίνημα για την ανανέωση της Αριστεράς, ευτύχισε να τιμηθεί εν ζωή από πολλούς αντιπάλους του και να αγαπηθεί από πολυάριθμους φίλους του, απ’ όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος.
Ακούραστος σε όλη του τη ζωή, πεισματικά αφοσιωμένος στις ιδέες του, αλλά και ασυνήθιστα ειλικρινής στην αυτοκριτική του, άφησε πλούσια πολιτική κληρονομιά σε όλους, φίλους και αντιπάλους του.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».


Επίσης ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, για την απώλεια του Λυκούργου Καλλέργη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του περασμένου αιώνα, δεν βρίσκεται πια κοντά μας.
Ο Λυκούργος Καλλέργης, άνθρωπος του Θεάτρου, του Κινηματογράφου, αλλά και της Τηλεόρασης, που συνέδεσε την παρουσία του με εμβληματικές τάσεις και μορφές του Νεοελληνικού Θεάτρου, ακολούθησε την ανθρώπινη μοίρα.
Πλήρης ημερών, αποτελεί υπόδειγμα πνευματικού ανθρώπου, χαρισματικού ηθοποιού, αλλά και συνεπούς αγωνιστή της Αριστεράς, με οικογενειακή παράδοση.
Συλλυπούμαστε τους συγγενείς του, τους φίλους του και τους συντρόφους του