Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ο κ. Κλαδούχος διαψεύδει κάθε προσδοκία !

Γράφει ο Αναστάσιος Γκιολής

Ιατρός
Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης


Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που έλαβε χώρα στο Δερβένι, βιώσαμε απίστευτα γεγονότα. Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, υπήρξε πλήρης εκτροχιασμός αφού απαγορεύτηκε το να δοθεί ο λόγος σε δημοτικούς συμβούλους ακόμα και της πλειοψηφίας, σε θέματα προ ημερησίας διάταξης, όπως στους κυρίους Κούκιο και Ψαράκη. Από τη μειοψηφία δε δόθηκε ο λόγος ούτε στον γράφοντα γιατί όπως είπε η πρόεδρος δεν είχαμε άλλο χρόνο διαθέσιμο.
Ήρθε όμως η απάντηση από το στόμα του ιατρού κ. Κούκιου, ο οποίος καυτηρίασε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κ. Κλαδούχος πλατίασε πέραν των φυσιολογικών ορίων. Στο ίδιο μήκος τοποθετήθηκαν ο κ. Σκούρας και ο κ. Ψαράκης που αν και σύμβουλος της πλειοψηφίας, ζήτησε ίδιο χρόνο για όλους τους συμβούλους ώστε να ακούγονται οι απόψεις τους. Εμφανώς ενοχλημένος ο κος Ψαράκης, επιστήθιος συνεργάτης του κ. Κλαδούχου, απευθυνόμενος στην πρόεδρο κα Καζάνη, της υπενθύμισε πως σύνθημα που χάθηκε από τον συνδυασμό στον οποίο και ο ίδιος ανήκει, ήταν πως όλα θα λέγονται και όλοι θα έχουν την ίδια θέση και αξία μέσα στο συμβούλιο.
Θα πρέπει να τονιστεί σε αυτό το σημείο ότι ο κος Ψαράκης, πέραν από το ότι έχει πολύχρονη παρουσία στο στενό πυρήνα των στενών συνεργατών του κου Κλαδούχου, αποτελεί ουσιαστικά και τον κύριο υπεύθυνο των προεκλογικών σχεδιασμών του δημάρχου. Το να διαπιστώνει λοιπόν ένας τόσο στενός συνεργάτης του κ. Κλαδούχου, σοβαρές ελλείψεις τόσο στην πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής, όσο και στο δημοκρατικό πλαίσιο δράσης της, έχει ξεχωριστή σημασία και προμηνύει ίσως «ενδιαφέρουσα» συνέχεια.
Βαριές κουβέντες ειπώθηκαν και από τον κ. Ρηγόπουλο, τοπικό μεγαλοεργολάβο του Δερβενίου και σύζυγο της κας Αρφαριώτη – Ρηγοπούλου, συμβούλου της πλειοψηφίας, προς έτερο δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, τόσο μέσα στην αίθουσα, όσο και έξω στον προαύλιο χώρο. Η διαμάχη ήταν τόσο έντονη που χρειάστηκε να τους απομακρύνουν οι ψυχραιμότεροι !
Δυσαρεστημένοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, καταφέρθηκαν εναντίον του Δημάρχου, κ. Κλαδούχου, ζητώντας του περισσότερο έργο και οργάνωση από τη δημοτική αρχή γιατί όπως είπαν δεν είναι και τόσο μεγάλο πράγμα το να αλλαχτούν 2 λάμπες στο κέντρο του Δερβενιου.
Επίσης ο κ. Κούκιος, σύμβουλος του κ. Κλαδούχου, είπε ότι περίμενε περισσότερα από το Δήμαρχο τον οποίο στήριξε με όλες του τις δυνάμεις και βέβαια ίση μεταχείριση Ξυλοκάστρου και Δερβενίου σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής.
Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι πολίτες του Ξυλοκάστρου ζούνε μια άλλη πραγματικότητα, αυτή της ξεχασμένης πόλης, χωρίς να περιμένουν κάτι να γίνει, ώστε το Ξυλόκαστρο να κατασταθεί ξανά ζωντανό και πλούσιο !
Στο θέμα της ανακαίνισης του Κέντρου Υγείας Ξυλοκάστρου, κατόπιν πρωτοβουλίας τις 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της διοικήτριας του Γ/Ν Κορίνθου, ευχαρίστησα τον διοικητή της 6ης Υ.Π. και τη διοικήτρια του Νοσοκομείου, κα Σκέπερς.
Ως εκπρόσωπος του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας, έχοντας διατελέσει ιατρός του Κέντρου Υγείας και γνωρίζοντας τα προβλήματά του, κατόπιν συνεννόησης και με το προσωπικό, ζήτησα από τον κο Κλαδούχο να πιέσει ώστε να γίνει αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων αλουμινίου τα οποία τρίζουν με τον αέρα, δεν κλείνουν λόγω παλαιότητας και ως αποτέλεσμα, με τις βροχές να περνάει ακόμα και το νερό της βροχής !
Το Κέντρο Υγείας πρέπει να γίνει το στολίδι του δήμου μας, αφού καθημερινά σώζει ζωές συμπολιτών μας. Ας το κοιτάξουμε σαν τα μάτια μας, όπως και τους ανθρώπους που υπηρετούν σε αυτό.
Για ακόμη μια φορά διαπιστώνεται όμως – δυστυχώς – ότι η δημοτική αρχή είναι πολύ κατώτερη των όποιων προσδοκιών. Εμείς το γνωρίζαμε και προηγουμένως. Τώρα το αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι σύμβουλοι του συνδυασμού του δημάρχου κ. Κλαδούχου, οι οποίοι ανοιχτά μιλούν για μια αρχή ολοκληρωτική, μη δημοκρατική, κυρίως όμως αναποτελεσματική και οκνηρή.

Αναστάσιος Γκιολής
Ιατρός
Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Συντονιστής Πολιτικής Δράσης Κοινωνικών Υποθέσεων
της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας