Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Μεγάλος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς και αυριο. Πύρινα μέτωπα παντού!

Στο μεταξύ σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Αγίου Νικολάου Σπάτων Αχαϊας. Το έργο της Πυροσβεστικής είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και του δύσβατου της περιοχής.Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 3 χθες το μεσημέρι. Αμέσως στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός για το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Το δύσβατο της περιοχής δυσκόλευε ακόμη περισσότερο το έργο της κατάσβεσης, γι’ αυτό και επιστρατεύτηκαν εναέρια μέσα. Η πυρκαγιά δεν απείλησε το μοναστήρι, αλλά ούτε κατοικημένη περιοχή. Επεκτάθηκε όμως γρήγορα στο βουνό, καταστρέφοντας αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης. Στο έργο της κατάσβεσης , εκτός από 15 οχήματα με 24 άνδρες και 27 πυροσβέστες του πεζοπόρου τμήματος πήραν μέρος από αέρος ένα ελικόπτερο, και πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη.Φωτιά και σε αγροτοδασική έκταση στη Νεάπολη Ηλείας με 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες. Από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Στις φλόγες και το Ρέθυμνο, καθώς πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στις Πρασιες. Επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.
Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε Λαγονήσι και Μαγούλα Αττικής. Αντίθετα, δύσκολη είναι η κατάσταση στη Λίμνη Ευβοίας, καθώς τα εναέρια μέσα κατάσβεσης επιχειρούν οριακά, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν με ένταση 7 μποφόρ.