Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Εργάτης της καθαριότητας πέθανε εν ώρα εργασίας στον Κόρφο

Την ώρα της δουλειάς του βρήκε τον θάνατο ένας υπάλληλος του δήμου Κορινθίων στον τομέα της καθαριότητας, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων στο χωριό Κόρφος κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη. Ο 64χρονος μόνιμος υπάλληλος βρισκόταν στο οριζόντιο πατάρι της υπερκατασκευής που βρίσκεται στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου όταν, χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει πώς, έπεσε στο οδόστρωμα και έμεινε ακίνητος.
Οι συνάδελφοί του έτρεξαν κοντά του για να τον βοηθήσουν, όμως διαπίστωσαν ότι είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Κορινθίας διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το εργατικό δυστύχημα, ενώ έχει παραγγελθεί νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου δημοτικού υπαλλήλου, με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο υπέστη.
Ωστόσο, η έκθεση αυτοψίας θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελία και, σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

thebest.gr