Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες ταξί μετά τη νέα άκαρπη συνάντηση με Ραγκούση


Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η κόντρα μεταξύ υπουργού Μεταφορών και ιδιοκτητών ταξί μετά τη νέα άκαρπη συνάντηση. Ενώ οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών, προανήγγειλαν ότι θα τηρήσουν ακόμη πιο σκληρή στάση απέναντι στην αδιαλλαξία -όπως είπαν- του υπουργού και της κυβέρνησης, ο υπουργός κ. Ραγκούσης, με κατεπείγουσα εγκύκλιό του
προς τους περιφερειάρχες όλης της χώρας ζητά να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, δηλαδή, να τιμωρούνται με τις ποινές της παραγράφου 1 του ν. 292 του Ποινικού Κώδικα.
Η εγκύκλιος Ραγκούση

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, "με πράξη του οικείου περιφερειάρχη, μετά από προηγούμενη ακρόαση αυτού σε βάρος του οποίου λαμβάνεται το μέτρο, ανακαλείται για ένα έτος και σε περίπτωση υποτροπής οριστικά, αν πρόκειται για όχημα δημόσιας χρήσης, το δικαίωμα κυκλοφορίας αυτού ως δημόσιας χρήσης, διατασσομένης συγχρόνως της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος".
Δηλώσεις έκαναν και ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής, ο οποίος τόνισε: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να επικρατήσει η λογική».
Οι ιδιοκτήτες ταξί
Σοβαρά επεισόδια το μεσημέρι της Δευτέρας στο αποκλεισμένο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Εν τω μεταξύ, οι απεργοί ιδιοκτήτες ταξί, δημιούργησαν για άλλη μια φορά δεκάδες προβλήματα σε όλη τη χώρα. Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, καθώς οι αυτοκινητιστές έκλεισαν και τα δύο ρεύματα του δρόμου στο ύψος των διοδίων του Ρίου. Η κίνηση των οχημάτων από Πάτρα προς Κόρινθο γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, μέσω των κόμβων Ρίου και Σελιανίτικων.
Παράλληλα, ιδιοκτήτες ταξί από την Αιτωλοακαρνανία συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Μολυκρίου, στο 1ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, και απέκλεισαν την πρόσβαση των οχημάτων τόσο προς τη γέφυρα Ρίου - Αντίρριου, όσο και στο δρόμο προς Ναύπακτο, Γαλαξίδι και Ιτέα. Στην Καλαμάτα συνάδελφοί τους έκαναν δίωρη κατάληψη στην τοπική ΔΟΥ.
Αύριο, Τρίτη, οι ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη και να επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Τρίπολη.
Αντιδράσεις κομμάτων
Ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μανώλης, δήλωσε:
«Ο κ. Ραγκούσης, χθες, ως κορυφαίος βουλευτής της αντιπολίτευσης, πρωτοστατούσε, μαζί με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, στο κλείσιμο δρόμων και λιμανιών.
Σήμερα, ως Υπουργός του χάους, επιχειρεί να μεταφέρει αλλού τις δικές του ευθύνες για τις συνέπειες στον Τουρισμό και την Οικονομία.
Του θυμίζουμε ότι στις περιοχές που παρατηρούνται ακραίες αντιδράσεις που πλήττουν τον Τουρισμό και δημιουργούν προβλήματα στις άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως Πάτρα και Ηράκλειο, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει ισχυρή πλειοψηφία σε ποσοστά πάνω από 60% στους ιδιοκτήτες ταξί.
Ερωτάται ο κ. Ραγκούσης: Καθοδηγούνται από τη Ν.Δ. ή έτσι γαλουχήθηκαν από τον ίδιο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της αντιπολίτευσης;
Η απάντηση στη σχετική φωτογραφία με Γ. Παπανδρέου - Γ. Ραγκούση.
Σε κάθε περίπτωση, θέση μου είναι αυτή που ανέπτυξα από την πρώτη στιγμή στη συνέλευση του κλάδου. Ότι δεν πρέπει να κινούνται στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού κλείνοντας λιμάνια, αεροδρόμια και οδικούς άξονες, αλλά να επιδεικνύουν υπευθυνότητα απέναντι στην ανευθυνότητα του κ. Ραγκούση».
Όμως ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Παπαδόπουλος, κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί «να αποτρέψουν όσους επιμένουν σε αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών, αρχαιολογικών χώρων και οδικών αξόνων. Ας αντιληφθούν, άλλωστε, ότι, με τις πρακτικές αυτές, ρίχνουν νερό στο μύλο του κοινωνικού αυτοματισμού που έστησε ο Γιάννης Ραγκούσης. Πάνω απ’ όλα, καλούμε –για μια ακόμη φορά- τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα προς την πλευρά του υπουργού του και να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησε η βεντέτα Ραγκούση- Ρέππα.»
Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

"Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να βρει λύση με τους ιδιοκτήτες ταξί.
Η εκτράχυνση των γεγονότων τροφοδοτείται από μια στείρα αδιαλλαξία που απαγορεύει έναν ουσιαστικό διάλογο προς επίλυση του προβλήματος".

eklogika.gr