Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Άμεση παρέμβαση Τατούλη – Τζανετέα : δεν υπάρχει κανένα θέμα σχετικά με την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στους Λάκωνες αγρότες

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ Αδαμαντία Τζανετέα μετά από άμεση παρέμβαση τους στον ΕΛΓΑ, διαβεβαιώνουν τους Λάκωνες αγρότες που υπέστησαν σημαντική ζημία στις καλλιέργειες τους από διάφορα ζημιογόνα αίτια, ότι δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας για το θέμα των αποζημιώσεων. Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν άμεσα εφόσον η διαδικασία ελέγχου από τον ΕΛΓΑ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα τόνισε ότι το όλο θέμα το παρακολουθεί στενά εξ αρχής τόσο η ίδια όσο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Για τον λόγο αυτό άλλωστε η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας διέθεσε εξειδικευμένο γεωτεχνικό προσωπικό [τέσσερις (4) γεωπόνους] στον ΕΛΓΑ για ένα τετράμηνο προκειμένου να βοηθήσουν στην καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες της περιοχής μας ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες αποζημιώσεων.Ταυτόχρονα με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ Πέτρου Τατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Τζανετέα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη μαζί με τους βουλευτές του Νομού και άλλους θεσμικούς παράγοντες του τόπου μας, προκειμένου να του θέσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό πληθυσμό της Λακωνίας και κυρίως το θέμα των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.Σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ Πέτρου Τατούλη με τον κ. Υπουργό δόθηκε η διαβεβαίωση ότι όλα τα συμφωνηθέντα στη παραπάνω συνάντηση θα τηρηθούν.Ο περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα τόσο της αγροτικής παραγωγής όσο και της κτηνοτροφίας.
Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

REPORT 24