Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη...Η απόφαση για τη συγχώνευση των τραπεζών Alpha bank-Eurobank EFG, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Η απόφαση για τη συγχώνευση των τραπεζών Alpha bank-Eurobank EFG, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία.
Με πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα, παίρνονται αποφάσεις που ισχυροποιούν το τραπεζικό σύστημα και προσελκύουν σ' αυτό ξένα επενδυτικά κεφάλαια.
Όμως το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν ξεκίνησε από το τραπεζικό σύστημα, όπως στην Ιρλανδία και την Ισπανία, αλλά από τις τεράστιες δαπάνες του κράτους, που όσο δεν μειώνει τα ελλείμματά του στραγγίζει τη ρευστότητα και στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα.
Για να ανασάνει η ιδιωτική οικονομία πρέπει επιτέλους και η κυβέρνηση να κάνει τη δική της δουλειά και να πάψει να υποκύπτει στις πιέσεις των κομματικών στρατών που κυριαρχούν στο δημόσιο τομέα».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟ​ΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ
Επίσης ο υπεύθυνος  του πολιτικού Τομέα Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Αναστασόπουλος, σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου τουυπουργού Ανταγωνιστικότητας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πλήθος των στοιχείων που παρουσίασε σήμεραο υπουργός Ανταγωνιστικότητας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχετικά με το ΕΣΠΑ δεν εξηγούν γιατί η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια κατακρημνίσθηκε από την 5η στην 20η θέση απορρόφησης κονδυλίων μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε.

Δεν εξηγούν την παροιμιώδη αδράνεια που έχει επιδείξει μέχρι τώρα η κυβέρνηση, η οποία φέρει ακεραία την ευθύνη για τον περιορισμό της ρευστότητας της αγοράς, που οδήγησε χιλιάδες εταιρείες στο λουκέτο και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στο ταμείο ανεργίας.

Δική της επιλογή  ήταν  το πάγωμα εγκεκριμένων δράσεων του ΕΣΠΑ,  που θα τροφοδοτούσαν με πάνω από 1 δις ευρώ, από το 2009, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Δική της έμπνευση ήταν η κατάργηση του επιτυχημένου προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ και η αντικατάστασή του από ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζών. Η κατά 90% μείωση των χορηγήσεων δανείων στις μικρές επιχειρήσεις μιλάει από μόνη της.

Ευελπιστούμε ότι οι νέες προτεραιότητες που εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης θα έχουν καλύτερη τύχη από αυτές της πρώτης διετίας του ΠΑΣΟΚ».