Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΤΖΙΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩ​Ν κ.κ. Α. ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠ​ΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤ. ΓΚΙΚΑ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., Βουλευτής Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας και οι Αναπληρωτές, κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Βουλευτής Έβρου και Στέφανος Γκίκας πρ. Εκπρόσωπος Τύπου ΥΠΕΘΑ, με αφορμή το σημερινό τραγικό συμβάν στη Ναυτική Βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι της Κύπρου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

  «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια τόσων αθώων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων, κατά την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Ναυτική Βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι της Κύπρου.

 Οι άνθρωποι αυτοί, εξαίρετοι επαγγελματίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Ναυτικής Βάσης της Εθνικής Φρουράς, αλλά και  ηρωικοί Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, με αυταπάρνηση και ζήλο, αγωνίστηκαν να περιορίσουν τη φωτιά,  αλλά δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της Πατρίδας και του καθήκοντος.

 Εκφράζουμε στις οικογένειές τους τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

 Στους πολλούς τραυματίες, ευχόμαστε δύναμη και γρήγορη αποκατάσταση της υγείας τους.

 Εκφράζουμε, επίσης, προς την Κυπριακή Κυβέρνηση την οδύνη μας και τη συμπαράστασή μας για το απροσδόκητο αυτό τραγικό συμβάν που έχει συγκλονίσει το  Πανελλήνιο».