Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

«Επιτέλους, πείτε την αλήθεια» - Το βλέμμα του Σαμαρά στις δημοσκοπήσεις και τα έξι ερωτήματα στον Παπανδρέου

Έξι βασικά ερωτήματα θα περιληφθούν στην ομιλία του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος θα επικεντρωθεί στα σκοτεινά και γκρίζα σημεία της συμφωνίας των «27», καθώς η Συγγρού πιστεύει ότι υπάρχουν εκπλήξεις που ο κ. Παπανδρέου κρύβει από τους πολίτες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία» στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι η όποια ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ ήταν πρόσκαιρη και όχι μόνο δεν ανέτρεψε την κατάσταση, αλλά λίγες βδομάδες αργότερα η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ διευρύνθηκε σε σημείο μη αναστρέψιμο.

Ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα πράγματα:

1. Ποια νέα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση;
2. Γιατί «κόπηκε» από το τελικό κείμενο η αναφορά στο τελικό «σχέδιο Μάρσαλ» που θα αποτελούσε την ατμομηχανή για ανάπτυξη;
3. Συμφώνησε ή όχι η κυβέρνηση σε επιλεκτική χρεοκοπία;
4. Πόσους τόκους παραπάνω θα πληρώσει η χώρα;
5. Συμφώνησε ή όχι η κυβέρνηση να δώσει «εμπράγματες εγγυήσεις»; Και αν ναι, ποίες είναι αυτές;
6. Τι θα γίνει αν συνεχιστεί η ύφεση και δεν υπάρξει ανάκαμψη;

Τέλος στη Ν.Δ. πιστεύουν πως αργά ή γρήγορα το ΠΑΣΟΚ θα φτάσει στο σημείο μηδέν και η έκρηξη θα γίνει, όπως εκτιμούν, όταν φέρει ο πρωθυπουργός στη Βουλή το νέο Μνημόνιο.

Προεκλογικός «πυρετός» στη ΝΔ

Έχουν σταλεί ήδη οι πρώτες «εκλογικές» εγκύκλιοι

Για εκλογικό Φθινόπωρο προετοιμάζεται η ΝΔ και δεν το κρύβει. Ήδη με εντολή του Α. Σαμαρά ο γραμματέας του κόμματος κ. Α. Λυκουρέτζος απέστειλε εγκύκλιο προς όλα τα στελέχη που επιθυμούν να πολιτευτούν και κατέχουν κομματικά αξιώματα να παραιτηθούν ώστε το τηρηθεί η αρχή της ισότητας των υποψηφίων.

Ήδη για τον λόγο αυτό παραιτήθηκε ο γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ. Παράλληλα και με αφορμή το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος η ΝΔ θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα μια σειρά εκδηλώσεων και ημερίδων σε ολόκληρη τη χώρα ενώ ο ίδιος ο Α. Σαμαράς προετοιμάζει περιοδείες αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με δεδομένο μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και την εφαρμογή ενός πολύ δύσκολου μεσοπρόθεσμου».

Εκτός όμως από το σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να πηγαίνει εξ ανάγκης σε εκλογές υπάρχει και το σενάριο της προσφυγής στις κάλπες αν διαπιστωθεί από τα κυβερνητικά επιτελεία κάποια ανάκαμψη των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος μετά την νέα συμφωνία των Βρυξελλών...
newsbeast.gr