Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - Μπλεξίματα... Κίνδυνος υποβιβασμού - Σε απολογία ο Κούγιας για τις καταγγελίες Σταθάκη


Κίνδυνος υποβιβασμού για την Παναχαϊκή, αφού η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League ΟΠΑΠ και Football League 2 ΟΠΑΠ κάλεσε σε απολογία, τον πρόεδρο της Αλέξη Κούγια, τον πρώην γενικό διευθυντή, Πέτρο Σταθάκη και τον γενικό αρχηγό της ΠΑΕ Ολυμπιακός Χερσονήσου, Μανώλη Κουβαρά σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Σταθάκης περί δωροδοκίας.


Το άρθρο 21Α που επικαλείται η κλήση, προβλέπει υποβιβασμό και χρησιμοποιήθηκε στις περιπτώσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Επίσης ανοίγει ξανά η υπόθεση της πλαστογραφίας για την Παναχαϊκή, που παραπέμπεται με το άρθρο 26 σύμφωνα με το οποίο έχουν ήδη υποβιβαστεί οχτώ ομάδες. Για την πλαστογράφηση δημοσίων εγγράφων κλήθηκαν ο Αλέξης Κούγιας και ο Διευθύνων σύμβουλος κ. Χριστακόπουλος. Πηγή: www.sport-fm.gr


Αναλυτικά οι κλήσεις:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 8/09/2011 και ώρα 10:30:


1. ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 (όπως εκπροσωπείται νόμιμα), 2. ΑΛΕΞΙΟ ΚΟΥΓΙΑ (Πρόεδρο) 3. Π. ΣΤΑΘΑΚΗ (πρώην Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005) 4. Μ. ΚΟΥΒΑΡΑ (τότε Γενικό Αρχηγό της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΕΡΣ.) με βάση τα επωνύμως καταγγελλόμενα από τον τρίτο εγκαλούμενο ΠΕΤΡΟ ΣΤΑΘΑΚΗ πρώην Γενικού Διευθυντού της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ότι κατόπιν εντολής του δευτέρου εγκαλουμένου ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ δωροδόκησε τον τέταρτο εγκαλούμενο ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΥΒΑΡΑ, τότε Γενικό Αρχηγό της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ, με το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων (4.900) ευρώ προκειμένου ποδοσφαιριστές της ως άνω ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ να έχουν μειωμένη απόδοση και να κερδίσει κατά αυτό τον τρόπο τον αγώνα η πρώτη εγκαλουμένη ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ. Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 21 Α του Πειθαρχικού Κώδικα σε συνδυασμό με τα άρθρα 130 και 132 του Ν. 2725/1999 όπως αυτά ισχύουν.


1. ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 (όπως εκπροσωπείται νόμιμα), 2. Α. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ(Διευθύνοντα Σύμβουλο) Διότι, στην Αθήνα κατά το μήνα Ιανουάριο 2011 Διευθύνων Σύμβουλος τυγχάνων της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ 2005, καταρτίσατε πλαστά καθ’ ολοκληρίαν δημόσια έγγραφα που είχαν άμεση σχέση με ποδοσφαιρικές δραστηριότητες τα οποία εν συνεχεία όλοι χρησιμοποιήσατε προκειμένου να αλλοιώσετε (παραποιήσετε) έννομες νομικές συνέπειες συναρτώμενες άμεσα με το ποδόσφαιρο. Ειδικότερα: Κατά τον παραπάνω τόπο και χρόνο προκειμένου να εντάξετε στους ποδοσφαιριστές της παραπάνω αναφερομένης ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 καταρτίσατε πλαστό καθ’ ολοκληρίαν δημόσιο έγγραφο το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιήσατε: Συγκεκριμένα καταρτίσατε το υπ΄αριθμ. πρωτοκ. 30883384/1-1-2011 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών (ΤAXISNET) το οποίο εν συνεχεία προσκόμισε και έτσι πέτυχε να μετεγγραφούν στην παραπάνω ομάδα οι ποδοσφαιριστές που αναγράφονται στην υπ΄ αρ. 685/2011 απόφαση της Ε.Ι.Μ. της ΕΠΟ.


Επί παραβάσει των άρθρων 1,2,3,4,5,6,20,26 του Π.Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 6 παρ. 2γ του παραρτήματος Α του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ και 18, 34 του ΚΑΠ.


Λίγη ώρα μετά την κλήση σε απολογία η Παναχαϊκή εξέδωσε την παρακάτω... καθησυχαστική ανακοίνωση: Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή ανακοινώνει ότι όσο αφορά την αναγγελθείσα δίωξη για την φορολογική ενημερότητα η οποία θα εκδικαστεί στις 8/9/2011 αφορά μόνο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χριστακοπουλο ο οποίος εκ παραλείψεως δεν είχε κληθεί στην προηγούμενη πειθαρχική δίωξη κατόπιν της καταγγελίας της Π.Α.Ε. Ρόδος , στην οποία ως γνωστό η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή και ο κ. Αλέξιος Κούγιας έχουν απαλλαγεί. Δηλαδή, πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή και ο κ. Αλέξιος Κούγιας δεν διατρέχουν κανένα πρόβλημα και έχει κριθεί ότι είναι παθόντες.


Όσον αφορά την κλήση για απολογία κατόπιν των δήθεν καταγγελιών, του απολυθέντος από την Π.Α.Ε. Παναχαϊκή λόγω των αποκαλυφθεισών συνομιλιών του κοριού της ΕΥΠ (Αγγελόπουλος-Χορταράκια-Μανάβης) και της υπεξαιρέσεως 3.000 ευρώ από τις εισπράξεις του αγώνα με τον Πλατανιά, κ. Σταθάκη επικροτεί την ενέργεια της πειθαρχικής επιτροπής να την καλέσει σε απολογία αλλά μόνο και μόνο η ημερομηνία η οποία ορίστηκε να γίνει η συζήτηση ,δηλαδή 8/9/2011 δειχνει την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την δήθεν καταγγελία Σταθακη.


Σημειωτέον, ότι ο Πέτρος Σταθάκης στις διάφορες ραδιοφωνικές συζητήσεις αποκρύπτει ότι επί έξι χρόνια ήταν το δεξί χέρι του Τσακογιάννη στην Ηλιούπολη τότε που το ελληνικό ποδόσφαιρο βογκούσε από τις ενέργειες του Τσακογιάννη και των συνεργατών του και ότι στην Παναχαϊκή ήρθε τον Ιανουάριο του 2011 και όπως είπε στον κ. Κούγια δεν είχε φαγητό να φάει και σπίτι να κοιμηθεί.


Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή είναι περίεργη αν στις 8/9/2011 ο κ. Σταθάκης θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι απεκάλυψε την υπόθεση όχι για να στηρίξει το πρώην αφεντικό του τον Τσακογιάννη και να πλήξει την αξιοπιστία του κ. Κούγια , αλλά το έκανε γιατί είχε τύψεις λόγω της ηθικής του και γιατί δεν μπορούσε να τον πάρει ο ύπνος.

golden3.gr

Μια ντουζίνα παίκτες παρελθόν στην Πάτρα!
Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά δώδεκα παίκτες θα πρέπει να θεωρούνται παρελθόν από την Παναχαϊκή. Πρόκειται για τους Βλασόπουλο, Γερασιμόπουλο, Δημογιάννη, Κωνσταντινίδη, Λαζαρίδη, Λουμπαρδέα, Πιθαρούλη, Σεϊτάι, Χάχαλη, Δελαπόρτα, Πάγκαλο, Σαμπανέι!