Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Χωρίς μπουφέ αλλά με πορτοκαλάδες η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Για την επόμενη Κυριακή στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί η καθιερωμένη δεξίωση για την 37ης επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Οι προσκλήσεις έχουν αποσταλεί και η εκδήλωση θα γίνει στην κλιματιζόμενη αίθουσα δεξιώσεων του Προεδρικού Μεγάρου και θα προσφερθούν μόνον πορτοκαλάδες και άλλοι χυμοί.
Όμως, παρότι και πέρυσι η δεξίωση ήταν λιτή, φέτος οι υψηλοί προσκεκλημένοι δε θα απολαύσουν τίποτα από τα συνήθη εδέσματα. Όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος οι προσκεκλημένοι δεν πρόκειται να συνοδεύονται από τις συζύγους ή τα παιδιά τους, ενώ δε θα υπάρχει ούτε μπουφές: μόνο φρέσκοι χυμοί…
Τα τελευταία χρόνια η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας γινόταν πάντα βράδυ στους κήπους του προεδρικού, με την φιλαρμονική της ΑΣΔΕΝ να παίζει ελαφρολαϊκά τραγούδια, με άφθονο φαγητό, παγωτό, λουκουμάδες και άλλα γλυκά και κρασί, και τις κυρίες να συναγωνίζονταν σε ακριβές τουαλέτες.
Για φέτος έχουν προσκληθεί οι αρχηγοί όλων των κομμάτων (κανείς δε δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραστεί), πρώην Πρωθυπουργοί, όλοι οι βουλευτές και οι αντιστασιακοί, σύμφωνα με τον κατάλογο που έχει συντάξει η Προεδρία της Δημοκρατίας.