Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Δ. Ρέππας: Μπορεί να προκύψουν απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας. Όπως δήλωσε, μπορεί να προκύψουν απολύσεις μόνο εάν κάποιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες, που προσφέρει ο εφαρμοστικός νόμος, όπως είναι οι μετατάξεις στον δημόσιο τομέα, η εργασία μερικής απασχόλησης, η απορρόφηση σε θέσεις ορισμένου χρόνου και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου.
Ο κ. Ρέππας, τόνισε επίσης ότι το ενιαίο μισθολόγιο για το δημόσιο προβλέπει τη σύνδεση της μισθολογικής με τη βαθμολογική εξέλιξη, που προκύπτει από την αξιολόγηση των υπαλλήλων και όχι βάσει κάποιων τυπικών προϋποθέσεων. Πρόσθεσε πως το νέο μισθολόγιο για το δημόσιο αναμένεται να κατατεθεί πιθανόν εντός του επόμενου μήνα.
Επιπλέον, στο μισθολόγιο θα περιλαμβάνεται ρύθμιση, με την οποία οι υπάλληλοι του δημοσίου θα λογίζονται ως κρατικοί και όχι υπάλληλοι του κάθε υπουργείου. Αυτή η ρύθμιση θα διευκόλυνε την κινητικότητα των υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία, ώστε να καλύπτονται ανάγκες προσωπικού.