Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Κώστας Τζαβάρας και Κώστας Καραγκούνης πραγματοποίησαν επίσκεψη, στο Γραφείο του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, συνεχίζοντας τις επαφές τους με την ηγεσία της Δικαιοσύνης πραγματοποίησαν επίσκεψη, σήμερα Τετάρτη  6 Ιουλίου 2011 στο Γραφείο του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου,  προκειμένου να πληροφορηθούν από την πλέον αρμόδια πηγή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξήχθη ο Πρόεδρος με λεπτομερή και εμπεριστατωμένο τρόπο αναφέρθηκε στα ζητήματα του προσωπικού που αντιμετωπίζει το ΣτΕ λόγω της αποχώρησης δέκα τριών δικαστών που συμπλήρωσαν το όριο συνταξιοδότησής τους που σε συνδυασμό με την πληθώρα των υποθέσεων που εκκρεμούν στο ΣτΕ για την εκδίκασή τους, δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία  του Δικαστηρίου.

Επίσης, αναφέρθηκε στα κενά του διοικητικού προσωπικού και εν συνεχεία αντηλλάγησαν γνώμες και απόψεις για το σπουδαίο ρόλο του Ανωτάτου αυτού Δικαστηρίου, τόσο στον έλεγχο της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων, όσο και στον έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην προσεχή αναθεώρηση του Συντάγματος και στα θέματα που ενδεχομένως θα έπρεπε να συμπεριλάβει, ώστε να εκσυγχρονίσει το πλαίσιο λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να επαναλάβουν παρόμοιες συναντήσεις  με στόχο την αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων για τη δίκαιη, έγκαιρη και αποτελεσματική απονομή της Δικαιοσύνης.